Rechtsbijstandverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze rechtsbijstandverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering krijgt u juridische hulp van ARAG bij een conflict. De gebeurtenis die een conflict veroorzaakt heeft, moet onvoorzien zijn geweest voor het begin van uw verzekering.
icon_waar-verzekerd-nl

Waar verzekerd?

U bent verzekerd voor rechtsbijstand bij conflicten in Nederland. Afhankelijk van de gekozen dekking bent u ook binnen de Europese Unie of wereldwijd verzekerd.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

U kiest zelf waarvoor u wel of niet verzekerd bent. U kunt kiezen uit verschillende opties.
icon_autoschade

Keuze: verkeer

Met het onderdeel Verkeer bent u verzekerd van juridische hulp als u schade wilt verhalen die u in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade aan uw auto door iemand anders.
icon_letsel

Letsel

Afhankelijk van de gekozen dekking is juridische hulp als u letselschade op een ander wilt verhalen, verzekerd. Bijvoorbeeld na een aanrijding (onderdeel Verkeer) of door een medische fout (onderdeel Medisch en Familie).
icon_wonen

Keuze: wonen

Met het onderdeel Consument en Wonen bent u verzekerd van juridische hulp bij bijvoorbeeld een conflict over huur, (ver)koop of (ver)bouw van uw woning. Of conflicten met buren of de overheid over uw woning.
icon_werk

Keuze: werk en inkomen

Met het onderdeel Werk en Inkomen bent u verzekerd van juridische hulp bij een conflict met uw (ex)werkgever of uitkeringsinstantie.
icon_kopen

Keuze: aankopen

Met de module Consument en Wonen bent u verzekerd van juridische hulp bijvoorbeeld bij een conflict over spullen die u koopt. Of over bijvoorbeeld een vakantieboeking of een conflict met dienstverleners (energie en telecom).
icon_familie

Keuze: familie en relaties

Met de module Medisch en familie bent u verzekerd van juridische hulp bijvoorbeeld bij een conflict over een erfenis.

Extra informatie

U krijgt alleen juridische hulp als de overledene is gestorven nadat de rechtsbijstandverzekering is ingegaan.
icon_vermogen

Keuze: fiscaal en vermogen

Met het onderdeel Fiscaal en Vermogen bent u verzekerd van juridische hulp bijvoorbeeld bij een beroepsprocedure tegen de Belastingdienst. Of bij een conflict over een tweede huis in het buitenland of vermogensbeheer.
icon_wanneer-niet

Wanneer geen juridische hulp?

Er is geen dekking voor juridische hulp als u het conflict te laat meldt. Ook opzet en bestaande conflicten zijn uitgesloten. Net als zakelijke conflicten.
icon_rechtshulp

Vrije keuze rechtshulpverlener

Als uw conflict voor de rechter komt, mag u zelf in sommige situaties een rechtshulpverlener kiezen, die ARAG voor u inschakelt. Meer informatie hierover vindt u in de polisvoorwaarden.
icon_let-op

Let op

Wilt u precies weten wat er wel en niet is gedekt? Lees dan de polisvoorwaarden.
icon_speciaal

Extra keuze: mediation bij een scheiding

Met het onderdeel Mediation bij een scheiding zijn de kosten van een mediator één keer per huwelijk of geregistreerd partnerschap verzekerd tot maximaal het bedrag dat op de polis staat.

Extra informatie

Let op: deze dekking geldt alleen als u dit onderdeel drie jaar of langer verzekerd hebt.
icon_wachttijd

Wachttijd

Nadat u de verzekering heeft afgesloten, is er alleen dekking voor conflicten die onvoorzien zijn geweest voor het begin van de verzekering. Voor het onderdeel Mediation bij een scheiding geldt alleen dekking als u dit onderdeel drie jaar of langer verzekerd heeft.
icon_maximum

Maximum kosten en drempel

Er zit een maximum aan de kosten die ARAG maakt voor uw juridische hulp. U krijgt geen juridische hulp voor het onderdeel Consument en Wonen als het belang over minder dan € 150 gaat.

Extra informatie

Let op: dit geldt niet bij letsel of aantasting van de gezondheid.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

Uw verzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat. U mag de verzekering op ieder moment zonder opgave van redenen beëindigen. Dit kan niet met terugwerkende kracht.