Aansprakelijkheidsverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze aansprakelijkheidsverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade als je per ongeluk iemand verwondt (letsel) of spullen van een ander beschadigt. En als je volgens de wet aansprakelijk bent voor deze schade.

Extra informatie

Ook als je per ongeluk een huisgenoot verwondt, dan is dat verzekerd.
icon_voor-wie

Voor wie?

Jij, je gezinsleden en andere huisgenoten. Ook een au pair of 'witte werkster' is verzekerd (huispersoneel).

Extra informatie

Huisgenoten zijn (pleeg- en stief)kinderen, logees en inwonende familieleden. Ook uitwonende studerende kinderen zijn verzekerd. Meerderjarige kinderen mogen niet getrouwd zijn. Schade veroorzaakt door kinderen jonger dan 14 jaar valt onder de aansprakelijkheid van de ouders.
icon_logeren

Oppassen of logeren

Schade verzoorzaakt tijdens oppassen of tijdens logeren bij iemand anders is verzekerd.

Extra informatie

Is de schade aan de oppas veroorzaakt door je kind of huisdier tijdens het oppassen? En ben je niet aansprakelijk? Maar dit wil je wel verzekeren? Kies dan voor de sterdekking.
icon_vriendendienst

Schade tijdens een vriendendienst

Schade die je veroorzaakt tijdens een vriendendienst is verzekerd tot maximaal € 12.500,-

Extra informatie

Bijvoorbeeld: je helpt een vriend om zijn wasmachine te tillen. En deze gaat stuk omdat je hem uit je handen laat vallen.
icon_huisdier

Schade door een huisdier

Schade die jouw huisdieren bij iemand anders veroorzaken, is verzekerd.

Extra informatie

Bijvoorbeeld: je hond rukt zich los en rent plotseling de straat op. Hierdoor raakt een fietser gewond.
icon_wonen

Schade door de eigen woning

Schade veroorzaakt door je woning in Nederland, waarvan je de eigenaar bent, is verzekerd. Bijvoorbeeld een dakpan die op de auto van de buurman valt.

Extra informatie

heb je een tweede woning, recreatiewoning of stacaravan binnen Europa? Kies dan voor de sterdekking.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of een misdrijf. Of als het gaat om schade aan je eigen spullen of die van je huisgenoten.
icon_geleend

Schade aan gehuurde of geleende spullen

Schade aan gehuurde spullen is niet verzekerd. Schade aan geleende spullen is wel verzekerd tot maximaal € 12.500,-

Extra informatie

Huur je een woning of vakantieverblijf? Dan ben je in bepaalde gevallen wel verzekerd. Raadpleeg je polisvoorwaarden of vraag je adviseur om advies.
icon_auto

Schade door auto

Niet verzekerd. Dit valt onder je autoverzekering (WA).

Extra informatie

Is de schade veroorzaakt door bijvoorbeeld een maaimachine (maximum van 16 km/u) of een elobike? Dan ben je wel verzekerd. Voor meer informatie: raadpleeg je polisvoorwaarden of vraag je adviseur om advies.
icon_sport-en-spel

Schade door sport en spel

Als je tijdens het sporten per ongeluk een medespeler verwondt, dan is dat niet verzekerd. Ook spullen van een ander die je kapotmaakt, zijn niet verzekerd.

Extra informatie

Is er schade of letsel aan een toeschouwer, of is er geen normaal spelverloop? Dan is er wel aansprakelijkheid en is de schade gedekt.
icon_werk

Schade tijdens werk

Schade die ontstaat tijdens betaald werk is niet verzekerd (tijdens vrijwilligerswerk wel). Je mag een kleine onkostenvergoeding krijgen voor het vrijwilligerswerk.

Extra informatie

Je bent wel verzekerd voor de aansprakelijkheid voor schade die je ongehuwde kinderen veroorzaken tijdens vakantiewerk, bijbaan of het lopen van stage. Raadpleeg je polisvoorwaarden of vraag je adviseur om advies.
icon_let-op

Let op

Valt de schade onder de dekking van de verzekering? Maar ben je niet aansprakelijk? Dan kunnen wij namens jou verweer voeren richting de persoon die jou aansprakelijk heeft gesteld.
icon_speciaal

Extra keuze: sterdekking

Je verzekert de schade die je kind jonger dan 14 jaar of huisdier aan de oppas of aan zijn of haar spullen veroorzaakt. Ook als je niet aansprakelijk bent. De oppas moet een ander zijn dan een verzekerde.

Extra informatie

Je bent verzekerd voor schade die wordt veroorzaakt door je tweede woonhuis, recreatiewoning, huisje op een volkstuincomplex of stacaravan in Europa. Ook als je deze verhuurt.
icon_eigen-risico

Keuze: eigen risico

Je hebt geen eigen risico. Wil je wel een eigen risico tegen premiekorting? Dan kun je kiezen voor een eigen risico van € 250,- voor schade veroorzaakt door kinderen of huisdieren.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

Je verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in jouw situatie? Meld dat dan bij aan ons. Je kunt je verzekering op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later.