Autoverzekering WA+beperkt casco Top+ Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering WA+beperkt casco?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering WA+beperkt casco?

Deze verzekering vergoedt schade door of aan je auto. De Wettelijke Aansprakelijkheids-verzekering (WA) is verplicht. Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Wettelijke Aansprakelijkheid verzekert schade aan zaken van een ander en aan personen (letselschade).

Extra informatie

Voorbeeld: je veroorzaakt schade met je auto aan andere weggebruikers, zoals auto's, fietsen en personen. Of schade aan vangrails, wegen en huizen.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Onder andere slepen, vervangend vervoer, repatriëring (vervoer naar huis), noodreparaties. De dekking verschilt per soort verzekering.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Je bent verzekerd voor diefstal van je auto of als deze total loss is door een gebeurtenis die onder de Beperkt Casco-dekking valt. Onder voorwaarden krijg je de aanschafwaarde in plaats van de dagwaarde als de schade binnen 3 jaar ontstaat.
icon_reparatie

Reparatie

Bij schade heb je vrije keuze wie de reparatie uitvoert.

Extra informatie

Indien je geen gebruik maakt van een aangesloten herstelbedrijf, geldt er een eigen risico van € 150,-.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Je bent verzekerd voor brand-, storm-, en natuurschade. Dit is onder andere schade door hagel, bliksem, overstroming of aanrijding met een dier.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Je bent verzekerd voor schade aan de autoruiten door breken of barsten.

Extra informatie

Bij schadeherstel via een aangesloten hersteller heb je geen eigen risico. Vervang je de ruit? Dan betaal je de helft van je eigen risico.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Schade door (een poging) tot diefstal is verzekerd. En diefstal uit de auto (inbraak). Hierbij gelden eisen aan de beveiliging van je auto.

Extra informatie

Bijvoorbeeld: inbraak waarbij navigatieapparatuur is gestolen.
icon_reispech

Pechhulp

Niet verzekerd.
icon_autoschade

Andere schade aan eigen auto

Niet verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling.
icon_let-op

Keuze: let op

Wil je dat ook de schade aan de auto wordt vergoedt die je zelf veroorzaakt, als de auto wordt aangereden, in het water terecht komt of wordt beschadigd door vandalisme? Kies dan voor de Autoverzekering (WA + Volledig Casco (Allrisk).
icon_speciaal

Extra keuze: aanvullende verzekering

Je kunt bij de autoverzekering de volgende aanvullender verzekering afsluiten: Schadeverzekering inzittenden en Ongevallen inzittenden.
icon_eigen-risico

Eigen risico

€ 150,- per gebeurtenis. Bij schadeherstel via een aangesloten herstelbedrijf krijg je € 150,- korting op je eigen risico.

Extra informatie

In sommige situaties/gebeurtenissen kunnen specifieke eigen risico's gelden.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat je geen schade claimt, kun je premiekorting krijgen (tot een maximum). Als je schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen. Of je betaalt een toeslag.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Je kunt je verzekering op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later.