Autoverzekering Allrisk Basis Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering allrisk?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering allrisk?

U bent verzekerd als u met uw auto schade veroorzaakt aan anderen, andermans auto of spullen. Daarnaast bent u aanvullend verzekerd voor alle plotselinge en onvoorziene schade aan uw eigen auto. Bijvoorbeeld bij aanrijding, diefstal, inbraak en tanken van een verkeerde brandstof.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is een verzekering waarmee u aan de wettelijke verplichting voldoet als u een auto bezit. De spelregels van deze verzekering leest u in de polisvoorwaarden.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

U bent verzekerd voor het vervoer van uw personenauto en eventueel de aanhanger naar een reparateur of adres in Nederland. Het vervoer van bestuurder, passagiers en bagage per taxi naar een adres in Nederland is ook verzekerd.

Extra informatie

Bij een ongeval in het buitenland zorgt de verzekering voor het vervoer, de berging en de stalling van uw voertuig (ook aanhanger of caravan) naar de dichtstbijzijnde reparateur voor reparatie of beoordeling van de schade. Of naar Nederland als de schade niet binnen vier werkdagen zo kan worden gerepareerd dat u veilig verder kunt rijden.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

U krijgt de vervangingswaarde van de auto bij diefstal of als uw auto total loss is. Hier trekken wij dan het eigen risico van €250,- vanaf.
icon_reparatie

Reparatie

Als u schade heeft, moet u deze schade laten repareren bij een van de aangesloten reparateurs bij Aegon Schade Service. Wij berekenen een standaard eigen risico van € 250,- U krijgt tijdens de reparatieperiode een gratis leenauto.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

U bent verzekerd als u schade heeft door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, storm, overstroming of een aanrijding met een loslopend dier.
icon_schade-ruit

Ruitschade

U kunt uw ruitschade kosteloos laten repareren via een bij Aegon Schade Service aangesloten garage. Moet de ruit vervangen worden? Dan betaalt u €75,- aan eigen risico.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

U bent verzekerd als u schade aan de auto heeft door (een poging) tot diefstal. Dit geldt ook voor diefstal uit de auto (inbraak). Hierbij moet de beveiliging van uw auto wel aan bepaalde eisen voldoen.

Extra informatie

Uw accessoires zijn meeverzekerd tot 750 euro. Denk hierbij aan inbraak waarbij uw navigatie is gestolen.
icon_autoschade

Schade aan eigen auto

U bent verzekerd voor alle plotselinge en onvoorziene schade aan uw auto. Het maakt niet uit hoe die schade ontstaan is. Dus bijvoorbeeld ook een door uw schuld ontstane schade na een aanrijding. Motorpech en onderhoud zijn niet verzekerd.
icon_reispech

Pechhulp

U bent niet verzekerd voor pech aan uw auto waarbij geen sprake is van een ongeval.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Er zijn situaties waarin wij niet uitkeren. Bijvoorbeeld: schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling. In deze gevallen kan het zijn dat u de schade zelf moet betalen. 

Extra informatie

Alle informatie over het uitkeren van het schadebedrag leest u terug in de polisvoorwaarden.
icon_let-op

Let op

Wilt u een Allrisk verzekering met een hogere dekking voor accessoires, lager eigen risico of bijvoorbeeld meer keuzevrijheid bij schadeherstel? Kies dan voor de Allrisk Compleet of Royaal dekking. Schade aan de bestuurder en inzittenden kunt u verzekeren door de dekking Bestuurder en inzittenden.
icon_speciaal

Extra: speciaal kenmerk

Wordt uw auto gestolen of raakt deze total loss? Dan betalen wij de kosten (exclusief brandstof) van een gelijkwaardige vervangende auto voor maximaal 14 dagen.
icon_eigen-risico

Eigen risico

U heeft een eigen risico van € 250,- bij total loss van uw eigen auto. U heeft een eigen risico van € 75,- als de ruit wordt vervangen. U heeft geen eigen risico als u de ruit laat repareren (sterretje).
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

U ontvangt een korting tot maximaal 80% op uw premie voor elk jaar dat u geen schade meldt. Ontvangt u een korting en heeft u wel schade gemeld? Dan kan de korting (deels) vervallen. Of u kunt een toeslag op uw premie krijgen.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De ingangsdatum van uw autoverzekering vindt u terug op uw polis. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan meteen bij ons. Na het eerste jaar kunt u uw verzekering dagelijks opzeggen. Uw verzekering eindigt dan een maand later.