Schadeverzekering Bestuurder en Inzittenden Wat is wel en niet gedekt door deze schadeverzekering inzittenden?

icon_wat-is-een

Wat is een schadeverzekering inzittenden?

U bent verzekerd voor schade bij een ongeval aan personen en spullen in de auto. Dit is een aanvullende verzekering. Is de schade door een andere verzekering gedekt? Dan geldt die verzekering. De spelregels van deze verzekering kunt u lezen in de polisvoorwaarden.
icon_voor-wie

Voor wie?

U bent verzekerd voor schade aan de bestuurder en passagiers. Het gaat hierbij om schade aan de inzittenden door een verkeersongeval: • Terwijl u met de auto deelneemt aan het verkeer; • Tijdens het in- en uitstappen; • Onderweg direct buiten de auto zoals bij pech of bij een tankstation.
icon_letsel

Letselschade

Wij vergoeden schade zoals bijvoorbeeld medische kosten, huishoudelijke hulp, het niet meer kunnen werken en smartengeld. En schade bij overlijden (zoals uitvaartkosten). De maximale totale vergoeding is € 2.500.000,- per gebeurtenis voor alle verzekerden samen.
icon_schade-aan-spullen

Materiële schade

Wij vergoeden schade aan uw bagage, kleding of spullen in de auto. Dit doen we tot maximaal € 500,- per gebeurtenis.
icon_overlijden

Overlijden

Bij overlijden vergoeden we de schade die ontstaat zoals uitvaartkosten.
icon_invalide

Uitkering bij invaliditeit

Raakt een inzittende gewond met blijvende gevolgen? Dan vergoeden wij de gevolgschade die daaruit voortkomt zoals smartengeld, verlies aan inkomsten en huishoudelijke hulp.
icon_wanneer-keren-wij-uit

Wanneer keren wij uit?

Wij vergoeden schade als u tijdens een ongeval in de auto bent maar ook bij het in- en uitstappen. Of onderweg direct buiten de auto bij pech of bij een tankstation. U krijgt ook een schadevergoeding als u zelf schade heeft veroorzaakt of als onduidelijk is wie aansprakelijk is.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

U krijgt geen schadevergoeding als de schade is ontstaan of erger is geworden omdat de bestuurder of passagier(s) geen veiligheidsgordel droeg. Ook als de bestuurder tijdens het rijden onder invloed van alcohol of drugs was of een ademtest, een urine- of bloedproef weigert.

Extra informatie

Vergoedt een andere verzekering deze schade, dan geldt die verzekering.
icon_geld

Geld, cheques, creditcards

Geld is verzekerd tot € 500,- per gebeurtenis (onderdeel van de bagage). Gevolgschade door misbruik van cheques en creditcards is niet gedekt.
icon_autoschade

Schade aan auto

U bent niet verzekerd voor schade aan de auto, caravan of aanhanger.
icon_smartegeld

Smartengeld

Smartengeld is verzekerd bij letselschade, maar niet bij overlijden.
icon_let-op

Let op

Als de schade is ontstaan of erger is geworden omdat iemand niet zijn veiligheidsgordel droeg, dan ontvangt u geen uitkering.
icon_speciaal

Extra: speciaal kenmerk

U bent ook verzekerd voor letselschade aan u en uw gezinsleden waarmee u samenwoont door een verkeersongeval in Nederland: -als bestuurder of passagier met een andere personenauto die niet van u of een gezinslid is; -als passagier in het openbaar vervoer door een aanrijding of botsing.

Extra informatie

U krijgt alleen een vergoeding als een andere verzekeraar of organisatie de schade niet vergoedt.
icon_maximum

Maximale vergoeding

We vergoeden voor letsel schade maximaal tot € 2.500.000,- per gebeurtenis voor alle verzekerden samen. U krijgt voor schade aan bagage (inclusief geld) maximaal € 500,- per gebeurtenis vergoed.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De ingangsdatum van uw autoverzekering vindt u terug op uw polis. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan meteen bij ons. Na het eerste jaar kunt u uw verzekering dagelijks opzeggen. Uw verzekering eindigt dan een maand later.