Aegon Autoverzekering WA Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering WA?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering WA?

U bent verzekerd als u met uw auto schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Een autoverzekering Wettelijke aansprakelijkheid is een dekking voor de schade waar u wettelijk gezien aansprakelijk voor bent.

Extra informatie

Als u bijvoorbeeld ook de schade aan uw eigen auto wilt verzekeren dan kunt u kiezen voor een aanvullende dekking zoals WA beperkt casco of Allrisk
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

De autoverzekering Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is een verzekering waarmee u aan de wettelijke verplichting voldoet als u een auto bezit.

Extra informatie

De spelregels van deze verzekering kunt u lezen in de polisvoorwaarden.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

U bent verzekerd voor het vervoer van uw personenauto en eventueel de aanhanger naar een reparateur of adres in Nederland. Het vervoer van de bestuurder, passagiers en bagage per taxi naar een adres in Nederland is ook verzekerd.

Extra informatie

Bij een ongeval in het buitenland zorgt de verzekering voor het vervoer, berging en stalling van uw voertuig (ook aanhanger of caravan) naar de dichtstbijzijnde reparateur voor reparatie of beoordeling van de schade. Of naar Nederland als de schade niet binnen vier werkdagen zo kan worden gerepareerd dat u veilig verder kunt rijden.
icon_reispech

Pechhulp

U bent niet verzekerd voor pech.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Diefstal van of schade aan uw eigen auto is niet verzekerd. Wilt u dit wel verzekeren? Dan kiest u voor een WA beperkt casco of Allrisk dekking
icon_reparatie

Reparatie

Onderhoud en reparatie van uw auto is niet verzekerd.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Schade door bijvoorbeeld natuur of weer is niet verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Een WA verzekering dekt deze schade niet. Wilt u ruitschade verzekeren? Kiest u dan voor een Beperkt Casco of Allrisk dekking.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Een WA verzekering dekt deze schade niet. Wilt u inbraakschade verzekeren? Kiest u dan voor een Beperkt Casco of Allrisk dekking.
icon_autoschade

Schade aan eigen auto

U bent alleen verzekerd voor schade van anderen. Schade aan uw eigen auto is dus niet verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Er zijn situaties waarin wij niet uitkeren. Bijvoorbeeld: schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling. In deze gevallen kan het zijn dat u de schade zelf moet betalen. 

Extra informatie

De spelregels van deze verzekering kunt u lezen in de polisvoorwaarden.
icon_let-op

Let op

De WA verzekering biedt een beperkte dekking. Wilt u een uitgebreidere dekking, bijvoorbeeld tegen diefstal of schade aan uw eigen auto? Sluit dan een Autoverzekering Beperkt Casco of Allrisk af.

Extra informatie

Wilt u meer informatie over deze verzekering? Op aegon.nl vind u meer informatie en kunt u de polisvoorwaarden nalezen. Ook kunt u informatie vinden over een Rechtsbijstandverzekering verkeer of een Schadeverzekering inzittenden.
icon_speciaal

Extra:

Veroorzaakt u met uw auto schade aan een andere auto die ook van u is? En is deze schade niet ergens anders verzekerd? Dan vergoeden wij de schade aan die auto. Vervoert u een gewonde persoon? Dan vergoeden wij schade aan uw bekleding.
icon_eigen-risico

Eigen risico

U betaalt geen eigen risico bij schade.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

U ontvangt een korting tot maximaal 80% op uw premie voor elk jaar dat u geen schade meldt. Ontvangt u een korting en heeft u wel uw schade gemeld? Dan kan de korting (deels) vervallen. Of kan u een toeslag krijgen op uw premie.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De ingangsdatum van uw autoverzekering vindt u terug op uw polis. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan meteen bij ons. Na het eerste jaar kunt u uw verzekering dagelijks opzeggen. Uw verzekering eindigt dan een maand later.