Aegon Contraverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze overlijdensrisicoverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Deze verzekering keert bij overlijden een bedrag uit. Aegon Contraverzekering is een speciale overlijdensrisicoverzekering die aansluit op Aegon Garantie Inkomen. De contraverzekering keert uit aan de nabestaanden die u heeft gekozen.

Extra informatie

Aegon Contraverzekering loopt altijd naast een Aegon Garantie Inkomen. U kunt Aegon Contraverzekering niet los kopen.
icon_verzekerd-bedrag

Verzekerd bedrag

Is gelijk aan het vermogensverlies van Aegon Garantie Inkomen. Dit bedrag daalt tijdens de looptijd. We keren het bedrag in één keer uit.

Extra informatie

U kunt er ook voor kiezen om niet het hele vermogensverlies te verzekeren.
icon_wanneer-keren-wij-uit

Wanneer keren wij uit?

Aegon Contraverzekering keert uit als de uitkering van Aegon Garantie Inkomen stopt door overlijden en er op dat moment bij Aegon Garantie Inkomen sprake is van vermogensverlies.

Extra informatie

Er is sprake van vermogensverlies als er bij Aegon Garantie Inkomen minder uitgekeerd is dan er betaald is.
icon_arbeidsongeschikt

Geen premie bij arbeidsongeschiktheid

U kunt bij deze contraverzekering geen premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid meeverzekeren.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet of minder uit?

Wij keren niet of minder uit als blijkt dat er sprake is van fraude bij de aanvraag. Of als de verzekerde informatie over zijn of haar gezondheid verzwijgt (bijvoorbeeld dat hij of zij rookt).

Extra informatie

Het is belangrijk dat elke verzekerde de gezondheidsverklaring zorgvuldig invult. Zo voorkomt u dat wij niet of minder uitkeren.
icon_let-op

Let op

Het kan zijn dat uw nabestaanden erfbelasting moeten betalen over de uitkering. Dit kunt u voorkomen. Wij raden aan dit vooraf met een adviseur te bespreken.
icon_medisch

Gezondheid

De verzekerde moet een gezondheidsverklaring invullen bij de aanvraag. Zijn er twee verzekerden? Dan moeten beide verzekerden een gezondheidsverklaring invullen. Soms vragen wij om aanvullende medische informatie of een medische keuring. 

Extra informatie

Of wij aanvullende medische informatie of een medische keuring aanvragen, hangt af van de antwoorden in de gezondheidsverklaring. Wij nemen hierover contact op met de verzekerde.
icon_looptijd

Looptijd

Aegon Garantie Inkomen bepaalt wanneer de Aegon Contraverzekering start en stopt. De verzekering eindigt bij overlijden (dan krijgen de nabestaanden een bedrag). Of op de einddatum (dan krijgen de nabestaanden geen bedrag).
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

Als Aegon Garantie Inkomen wijzigt dan wijzigt ook de Aegon Contraverzekering. Als u de verzekering stopt, dan krijgt u een uitkering (afkoopwaarde).