Ticket Annuleringsverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze kortlopende annuleringsverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een kortlopende annuleringsverzekering?

Kun je onverwachts niet op reis, waardoor je je reis moet annuleren? Dan vergoedt deze verzekering de kosten die je niet van de aatschap terugkrijgt. Op deze kaart staan de belangrijkste annuleringsredenen.

Extra informatie

De dekking is voor geboekte vlieg-, trein, bus- of bootreizen.
icon_voor-wie

Voor wie?

De Ticket Annuleringsverzekering bidet dekking aan de personen die op het ticket genoemd staan.

Extra informatie

De Ticket Annuleringsverzekering is bedoeld voor zowel particuliere als zakelijk reizigers. Maximaal mogen er drie meereizende gezinnen of zes resigenoten op het boekingsformulier staan
icon_medisch

Gezondheid

Een ernstige ziekte of ongeval waardoor reizen door een arts wordt afgeraden, is een gedekte oorzaak op de Ticket Annuleringsverzekering. Dat geldt ook voor de andere reizigers, die niet ziek worden. Deze mensen moeten dan wel op hetzelfde boekingsformulier staan.

Extra informatie

Deze verzekering bidet ook dekking als sprake is van overlijden van één van de reizigers op het boekingsformulier of ticket.
icon_familie

Familie

Als een familielid in de 1e of 2e graad overlijdt, dan is dat een geldige reden om de reis te annuleren. Dit is ook een gedekte oorzaak voor de mensen op het boekingsformulier staan, maar geen familie in de eerste graad van de overledenen zijn.

Extra informatie

Familie in de 1e graad: ouders of kinderen. Familie in de 2e graad: broers, zussen, grootouders of kleinkinderen.
icon_werk

Werk

Deze verzekering biedt dekking als je onvrijwillig werkloos wordt na een vast dienstverband. Er bestaat ook dekking als je werkloos bent en een baan krijgt voor minimaal 20 uur.
icon_wonen

Woning

We keren uit als je de reis annuleert omdat je onverwacht een huurwoning toegewezen krijgt. Of als je schade hebt aan je woning.
icon_samengestelde-reis

Zelf samengestelde reizen

Heb je zelf alle onderdelen van je reis, los van elkaar, geboekt? En valt er één onderdeel uit waardoor je hele reis niet door kan gaan? Dan krijg je voor de andere onderdelen van je reis geen vergoeding. Het is dan beter om de Kortlopende Annuleringsverzekering te sluiten.
icon_ramp

Ramp op de reisbestemming

Annulering wegens een natuurramp, epidemie of aanslag in het vakantieland is niet verzekerd. De reisorganisatie of het Calamiteitenfonds vergoedt soms (een deel van) de schade.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij overlijden of ziekte van vrienden of familie in de 3e graad. Of als de reden van de annulering op het moment van het aanvragen van de verzekering te voorzien was.

Extra informatie

Familie in de 1e graad: ouders of kinderen. Familie in de 2e graad: broers, zussen, grootouders of kleinkinderen. Familie in de 3e graad: ooms, tantes en kinderen van broers en zussen. Familie in de 4e graad: volle neven of nichten.
icon_let-op

Let op

<Moet je reisgenoot met een andere annuleringsverzekering de reis annuleren? En wil je daardoor zelf niet meer op reis? Dan is dat niet gedekt.><Moet je onverwachts je reis afbreken? Neem dan altijd contact op met de alarmcentrale.>
icon_speciaal

Extra: speciaal kenmerk

Je kunt ook annuleren bij een ernstig ongeval of ziekte van uw hond, kat of paard

Extra informatie

Deze dekking geldt als dit gebeurt binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
icon_maximum

Maximale vergoeding

We vergoeden de het bedrag voor de tickets dat op het boekingsformulier staat. Hierbij geldt een maximum van: -- € 2.000,- per persoon, per reis, en -- € 10.000,- per verzekeringsbewijs voor alle verzekerden samen.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

Sluit de verzekering af binnen 14 dagen na het boeken van de reis. De verzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat en eindigt op de laatste dag van de reis.