Allianz Inboedelverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze inboedelverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een inboedelverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan spullen in je huis. Het gaat daarbij om schade door bijvoorbeeld brand, diefstal, neerslag en storm.

Extra informatie

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wil je meer weten? Lees dan de polisvoorwaarden via de link onderaan. Of vraag je adviseur om meer informatie.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Alle spullen in je huis, zoals meubels en kleding.
icon_sieraden

Keuze: sieraden

Sieraden zijn standaard meeverzekerd. Bij diefstal geldt een maximum van € 5.000.
icon_apparatuur

Keuze: (Audio-) apparatuur

Audio- en computerapparatuur is standaard meeverzekerd. Bij diefstal geldt een maximum van € 15.000.
icon_buiten-huis

Spullen buiten huis

We vergoeden schade aan je spullen buitenshuis, maar alleen als dat gaat om bijvoorbeeld tuinmeubels en tuingereedschap.
icon_wanneer-niet

Wat is niet verzekerd?

Wij keren niet uit bij een aardbeving, overstroming, slijtage of constructiefouten. Ook betalen we niet als je de schade met opzet hebt veroorzaakt. Of als je fraudeert.

Extra informatie

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wil je meer weten? Lees dan de polisvoorwaarden via de link onderaan. Of vraag je adviseur om meer informatie.
icon_vallen

Vallen en stoten

Schade aan je inboedel door vallen en stoten in een woonhuis is verzekerd als je een Premium-dekking hebt.

Extra informatie

Bijvoorbeeld een kast die omvalt en daardoor beschadigt. Of een mobieltje in je broekzak dat stukgaat omdat je ermee tegen de hoek van een tafel stoot.
icon_let-op

Let op

Waterschade aan je spullen en door lekkage is niet altijd gedekt. Check je polisvoorwaarden. Of vraag je verzekeringsadviseur om advies.
icon_speciaal

Extra: dekking kiezen

Je kunt zelf kiezen welke dekking je wilt. Met de Comfort-dekking ben je verzekerd voor de belangrijkste schades. Maar met de Premium-dekking ben je ook verzekerd voor elke andere plotselinge en onverwachte gebeurtenis.

Extra informatie

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wil je meer weten? Lees dan de polisvoorwaarden via de link onderaan. Of vraag je adviseur om meer informatie.
icon_verzekerd-bedrag

Verzekerd bedrag

Met de Allianz Inboedelmeter online stellen we op een makkelijke manier het verzekerde bedrag en de premie vast. Je bent dan verzekerd tot maximaal € 125.000.

Extra informatie

Kies je voor een andere manier om de waarde van je spullen vast te stellen? Dan vermelden we dat bedrag op de polis.
icon_contra-expert

Contra-expertise na schade

Ben je het niet eens met de schadevaststelling door onze expert? Dan kun je ook zelf een expert inschakelen.

Extra informatie

Wij betalen de kosten van die expert, maar tot de kosten van onze eigen expert. Zijn de kosten van jouw expert hoger? Dan beoordelen we of die extra kosten redelijk. Zijn ze niet redelijk? Dan betalen wij de extra kosten niet.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Het eigen risico is € 100,- per gebeurtenis.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering gaat in op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen. De opzegtermijn is dan één maand.