Allianz Rechtsbijstandverzekering voor particulieren Wat is wel en niet gedekt door deze rechtsbijstandverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering krijgt je juridische hulp van DAS Rechtsbijstand bij een onverwacht conflict. Ook krijg je een vergoeding voor proceskosten, kosten van onafhankelijke deskundigen etc.

Extra informatie

Een medewerker van de verzekeraar levert de juridische hulpverlening. DAS Rechtsbijstand zorgt voor deze hulpverlening. Zo kun je ook onafhankelijke hulp verwachten als je een conflict met ons hebt.
icon_waar-verzekerd-nl

Waar verzekerd?

Je bent verzekerd bij conflicten in Nederland.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Je kiest zelf waarvoor je wel of niet verzekerd bent. Naast de basisdekking kun je kiezen voor een aanvullende module voor Consumeren en wonen, Werk of Belasting en vermogen.
icon_autoschade

Verkeer

Juridische hulp als je schade wilt verhalen die je in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade aan je auto door iemand anders.
icon_letsel

Letsel

Juridische hulp als je letselschade op een ander wilt verhalen. Bijvoorbeeld na een aanrijding, arbeidsongeval, of door een medische fout.
icon_wonen

Keuze: wonen

Juridische hulp bij een conflict over huur, (ver)koop of (ver)bouw van je woning. Of conflicten met buren of de overheid over je woning. Deze dekking valt onder de module Consumeren en wonen.

Extra informatie

Ook een geschil over je vakantiewoning in Nederland is verzekerd.
icon_werk

Keuze: werk en inkomen

Juridische hulp bij een conflict met werkgever of uitkeringsinstantie.
icon_kopen

Keuze: aankopen

Met de module Consumeren en wonen is ook juridische hulp verzekerd als je een conflict hebt over spullen die je koopt. Of over bijvoorbeeld een vakantieboeking of met dienstverleners (energie en telecom).
icon_familie

Keuze: familie en relaties

Dit valt onder de module Belasting en vermogen. Bijvoorbeeld voor juridische hulp bij een conflict over een erfenis. Bij echtscheiding is alleen mediation verzekerd.

Extra informatie

Je krijgt alleen juridische hulp als de overledene is gestorven nadat je rechtsbijstandverzekering is ingegaan.
icon_vermogen

Keuze: fiscaal en vermogen

Juridische hulp bij een beroepsprocedure tegen de Belastingdienst. Of bij een conflict over een tweede huis in het buitenland of vermogensbeheer. Dit valt onder de module Belasting en vermogen.
icon_wanneer-niet

Wanneer geen juridische hulp?

Als je het conflict te laat meldt. Ook opzet en bestaande conflicten zijn uitgesloten. Net als zakelijke conflicten.
icon_rechtshulp

Vrije keuze rechtshulpverlener

Als jouw conflict voor de rechter komt, mag je zelf een rechtshulpverlener kiezen. Daarbij gelden speciale voorwaarden en je betaalt altijd een eigen risico van € 250,-.
icon_let-op

Let op

Meld een conflict direct bij ons voordat je andere actie onderneemt. We proberen het conflict dan zo snel mogelijk op te lossen.
icon_wachttijd

Wachttijd

Er geldt geen wachttijd voor deze verzekering.
icon_maximum

Maximum kosten en drempel

Er zit een maximum aan de kosten die DAS Rechtsbijstand maakt voor jouw juridische hulp. Dat maximum hangt af van van het onderwerp van je zaak. En je krijgt geen juridische hulp als je zaak over minder dan € 250,- gaat.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen.