Allianz Woonhuisverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze opstalverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een opstalverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan je woning. Het gaat daarbij om schade door bijvoorbeeld brand, inbraak, neerslag en storm.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Je woonhuis is verzekerd bij schade. Maar bijvoorbeeld ook zonnepanelen als ze op of aan het woonhuis zijn vastgemaakt. En een laadpaal of oplaadpunt voor een elektrisch motorrijtuig.
icon_glas

Keuze: glas

Schade aan glas is niet standaard verzekerd. Je kunt dit apart bijverzekeren.
icon_tuin

Tuin

Schade aan je tuin is standaard verzekerd. Maar niet als de schade ontstaat door storm, neerslag, diefstal of vandalisme.
icon_verbouw

Verbouwing, leegstand

Schade tijdens een verbouwing of als het woonhuis leeg staat is standaard verzekerd. Maar dan geldt wel een beperkte dekking. Check daarom je voorwaarden. Of vraag je verzekeringsadviseur om advies.

Extra informatie

Staat je woning leeg? Of wordt het woonhuis groter door een aan- of verbouw? Geef dat dan binnen 2 maanden schriftelijk aan ons door.
icon_wanneer-niet

Wat is niet verzekerd?

Wij keren niet uit bij een aardbeving, overstroming, slijtage of constructiefouten. Ook betalen we niet als je de schade met opzet hebt veroorzaakt. Of als je fraudeert.

Extra informatie

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij niet betalen. Wil je meer weten? Lees dan de polisvoorwaarden via de link onderaan. Of vraag je adviseur om meer informatie.
icon_vandalisme

Vandalisme

Schade door vandalisme aan je woning is verzekerd.
icon_let-op

Let op

Waterschade en lekkage is niet altijd gedekt. Check je polisvoorwaarden. Of vraag je verzekeringsadviseur om advies.
icon_speciaal

Extra: dekking kiezen

Je kunt zelf kiezen welke dekking je wilt. Met de Comfort-dekking bent u verzekerd voor de belangrijkste schades. Maar met de Premium-dekking bent u ook verzekerd voor elke andere plotselinge en onverwachte gebeurtenis.

Extra informatie

Dit zijn de belangrijkste situaties waarin wij betalen. Wil je meer weten? Lees dan de polisvoorwaarden via de link onderaan. Of vraag je adviseur om meer informatie.
icon_verzekerd-bedrag

Verzekerd bedrag

Met de Allianz herbouwwaardemeter online stellen we op een makkelijke manier het verzekerde bedrag en de premie vast. Je bent dan verzekerd tot maximaal € 600.000,-

Extra informatie

Kies je voor een andere manier om de waarde van je spullen vast te stellen? Bijvoorbeeld een taxatierapport? Dan vermelden we dat bedrag op de polis.
icon_contra-expert

Contra-expertise na schade

Ben je het niet eens met de schadevaststelling door onze expert? Dan kun je ook zelf een expert inschakelen.

Extra informatie

Wij betalen de kosten van die expert, maar tot de kosten van onze eigen expert. Zijn de kosten van jouw expert hoger? Dan beoordelen we of die extra kosten redelijk. Zijn ze niet redelijk? Dan betalen wij de extra kosten niet.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Het eigen risico is € 100 per gebeurtenis. Bij schade door storm geldt een eigen risico van € 250,-.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen. De opzegtermijn is dan één maand.