Autoverzekering WA+beperkt casco Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering WA+beperkt casco?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering WA+beperkt casco?

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Met de WA-dekking bent u verzekerd tegen schade die u met uw auto veroorzaakt bij een ander. Daarnaast bent u aanvullend verzekerd voor schade aan uw eigen auto bij een aantal oorzaken zoals diefstal, inbraak en ruitschade.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Als u met uw auto schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Kunt u door een verkeersongeluk niet verder rijden met uw auto? Wij zorgen voor het vervoer van de bestuurder, passagiers en uw auto naar een adres in Nederland. Wij noemen dit de thuisbrengservice.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Bij diefstal en total loss van de auto krijgt u de waarde uitgekeerd op basis van de ANWB/BOVAG-koerslijst plus 10%.

Extra informatie

Is de dagwaarde hoger dan de waarde op basis van de ANWB/BOVAG-koerslijst? Dan betalen wij de dagwaarde.
icon_reparatie

Reparatie

Ons eigen Topherstelnetwerk repareert schades. Wilt u zelf bepalen waar uw schade gerepareerd wordt? Kies dan voor de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze.

Extra informatie

Adressen van Topherstellers in de buurt vindt u op het verzekeringsbewijs. Laat u niet bij een Tophersteller repareren en heeft u geen aanvullende dekking ‘Vrije Reparatiekeuze’? Dan betalen wij bij schade € 500 minder uit.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, overstroming of aanrijding met een loslopend dier is verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Wij vergoeden de kosten voor ruitreparatie en –ruitvervanging als deze wordt uitgevoerd door met ons samenwerkende glasherstellers.

Extra informatie

Heeft u gekozen voor Vrije Reparatiekeuze? Dan vergoeden wij de kosten ook als u uw ruit laat repareren of vervangen bij een merkdealer of hersteller die is aangesloten bij de Focwa of Bovag. Heeft u niet voor deze aanvullende dekking gekozen? Dan betalen wij bij ruitreparatie en –vervanging € 500 minder.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Schade door (een poging) tot diefstal is verzekerd. En diefstal uit de auto (inbraak). Er kunnen beveiligingseisen gelden.

Extra informatie

Extra eisen: Als er beveiligingseisen gelden en hier wordt niet aan voldaan dan is er geen dekking voor diefstalschade.
icon_reispech

Pechhulp

Niet verzekerd.
icon_autoschade

Andere schade aan eigen auto

Niet verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. Bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling. En bij schade als het kenteken niet op uw naam of naam van uw partner staat.
icon_let-op

Let op

Wilt u een uitgebreidere dekking voor schade aan uw auto? Sluit dan een Volledig Casco (ook wel Allrisk) verzekering af voor schade aan uw auto. Voor schade aan de bestuurder en inzittenden sluit u de aanvullende inzittendenverzekering af.
icon_speciaal

Extra:

We brengen u niet alleen thuis als u niet verder kunt rijden na een ongeval, maar ook als uw auto niet verder kan rijden door brand, diefstal of een andere oorzaak van buitenaf (dus geen autopech).
icon_eigen-risico

Eigen risico

Standaard heeft deze verzekering geen eigen risico.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Bij het berekenen van de premie houden wij rekening met het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Een maand voor het einde van uw contract ontvangt u een nieuw verlengingsvoorstel.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Laat ons dat weten. U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen.