ANWB Autoverzekering WA Beperkt Casco Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering WA+beperkt casco?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering WA+beperkt casco?

Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid(WA) vergoedt de Beperkt Casco dekking schade die je met je auto veroorzaakt en schade aan je eigen auto. Bijvoorbeeld schade door brand, storm, natuur, en ruitschade. Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Veroorzaak je met je auto schade aan iemand anders, of aan de spullen of auto van iemand anders? Dan ben je hiervoor aansprakelijk. Daarom moet je volgens de wet een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Kan de auto door een ongeval niet meer verder rijden? Of ben je door een ongeval of diefstal niet meer in staat verder te rijden? Dan krijg je hulpverlening. Binnen Nederland vervoeren wij jou en jouw auto naar een bestemming in Nederland.

Extra informatie

In het buitenland vergoeden wij: De kosten van het vervoer naar de dichtstbijzijnde garage. Vervoer naar Nederland als de schade niet binnen vier dagen kan worden gerepareerd. De terugreis naar Nederland met het openbaar vervoer (2e klas).
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Bij diefstal of total loss vergoeden wij de marktwaarde of dagwaarde van de auto. Marktwaarde is de vervangingswaarde bij total loss of diefstal volgens de ANWB koerslijst op moment van schade + 10%.

Extra informatie

De dagwaarde is het bedrag dat nodig is om de auto te vervangen door een vergelijkbare auto van dezelfde soort, kwaliteit, staat van onderhoud en ouderdom.
icon_reparatie

Reparatie

Je kiest zelf waar je je auto laat repareren. Je hebt voordeel als je naar een reparateur gaat die bij ons is aangesloten. Je hebt geen eigen risico en halen je auto ter plekke op en leveren direct een gratis leenauto zodat je verder kunt. Na reparatie wordt je auto en de leenauto omgeruild.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Wij vergoeden schades door brand, storm, hagel, bliksem, overstromingen of een aanrijding met een dier.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Beschadigt de ruit door breken of barsten? Dan vergoeden wij de schade. Je eigen risico wordt verlaagd als je de schade laat repareren door een ruithersteller die bij ons is aangesloten.

Extra informatie

Niet verzekerd is schade als herstel niet is gedaan door FOCWA bedrijf of door ons geselecteerde ruithersteller. Krassen, vuil of oppervlakkige schade zijn niet verzekerd.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Wij vergoeden schade door een poging tot diefstal. Wordt er ingebroken in je auto? Dan vergoeden wij ook gestolen accessoires, zoals een navigatiesysteem. Wij kunnen eisen stellen met betrekking tot het beveiligen van je auto.
icon_reispech

Pechhulp

Dit is niet verzekerd.
icon_autoschade

Andere schade aan eigen auto

Dit is niet verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet, bewust roekeloos gedrag of het rijden zonder geldig rijbewijs. Misbruik alcohol, drugs en medicijnen. Bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling.

Extra informatie

Andere voorbeelden: als de auto langer dan zes maanden achter elkaar buiten Nederland is. Inbeslagname door overheid.
icon_let-op

Let op

icon_eigen-risico

Eigen risico

Je hebt standaard € 350,- eigen risico bij schade. Bij het repareren van een ruit betaal je geen eigen risico, bij het vervangen van een ruit door een FOCWA reparateur € 150,-. Ga je naar een aangesloten reparateur? Dan heb je geen eigen risico bij schade en € 75,- bij vervangen van een ruit.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Je krijgt tot maximaal 80% korting op je premie als je geen schade claimt.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op het polisblad staat. Je kunt de verzekering dagelijks opzeggen. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons.