ANWB Motorverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze motorverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een motorverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade die je met je motor veroorzaakt. De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Veroorzaak je met je motor schade aan iemand anders, of aan de spullen of motor van iemand anders? Dan ben je hiervoor aansprakelijk. Daarom moet je volgens de wet een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Kan de motor door een ongeval niet meer verder rijden? Of ben je door een ongeval of diefstal niet meer in staat verder te rijden? Dan krijg je hulpverlening. Binnen Nederland vervoeren wij je en jouw motor naar een bestemming in Nederland.

Extra informatie

In het buitenland vergoeden wij: De kosten van het vervoer naar de dichtstbijzijnde motordealer. Vervoer naar Nederland als de schade niet binnen 4 dagen kan worden gerepareerd. Deze kosten mogen niet hoger zijn dan de waarde van de motor. De terugreis naar Nederland met het openbaar vervoer (2e klas).
icon_diefstal-motor

Diefstal of total loss

Bij diefstal of total loss vergoeden wij de nieuw-, aanschaf- of dagwaarde van de motor. Dit is afhankelijk van de dekking Beperkt of Volledig Casco. Nieuwwaarde is de verkoopprijs van de motor op moment van schade naar merk, model, type en uitvoering en in de fabriek aangebrachte extra’s.

Extra informatie

Aanschafwaarde is de verkoopprijs van de motor, zoals vermeld op de originele aanschafnota van een bij de KvK ingeschreven motordealer. Dagwaarde is het bedrag dat nodig is om de motor te vervangen door een vergelijkbare motor.
icon_schade-natuur

Keuze: schade door brand of natuur

Wij vergoeden schades door brand, storm, hagel, bliksem, overstromingen of een aanrijding met een dier.
icon_diefstal-inbraak

Keuze: inbraak

Wij vergoeden schade door een poging tot diefstal en inbraak. Dit valt onder de Beperkt Cascodekking.
icon_schade

Keuze: schade aan eigen motor

Schade aan je eigen motor is verzekerd. Ook als je deze zelf hebt veroorzaakt. Dit valt onder de Volledig Cascodekking.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

Krijg je pech met je motor in het buitenland? Dan heb je recht op hulp of een vergoeding van de noodzakelijke kosten van hulp langs de weg tot maximaal € 200,-. Dit valt onder de Volledig Cascodekking.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of bij rijden zonder geldig rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens racen, verhuur of vervoer tegen betaling.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Bij Beperkt en Volledig Casco heb je een standaard eigen risico van € 150,- bij schade. Je kunt ook voor een hoger eigen risico kiezen. Dan betaal je minder premie.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Je krijgt tot maximaal 80% korting op je premie als je geen schade claimt.
icon_speciaal

Extra: speciaal kenmerk

Bij Beperkt en Volledig Casco zijn accessoires standaard meeverzekerd. Accessoires zijn tot € 500,- verzekerd en Helm, kleding en bagage tot € 1.000,-. Je kunt deze verzekerde bedragen verhogen.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op het polisblad staat. Na een jaar kun je de verzekering dagelijks beëindigen. Verandert er iets in jouw situatie? Meld dat dan aan je adviseur of aan ons.