Deze Verzekeringskaart geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Welk soort verzekering is dit?

Deze verzekering vergoedt schade aan jouw fiets bij beschadigingen en diefstal.

Wat is verzekerd?

Hieronder staat welke schade aan je fiets verzekerd is als de verzekering niet bij een rijwielhandelaar is afgesloten.

Diefstal of total loss

Je ontvangt in de eerste 5 jaar van de verzekering 100% van het verzekerd bedrag. Vanaf het 6e jaar ontvang je 50% van het verzekerd bedrag.

Pechhulp

Heb je pech onderweg? Met pechhulp voor je fiets is het probleem zo verholpen. Dankzij een (nood)reparatie ben je snel weer op weg. Is reparatie onderweg niet mogelijk, dan word je samen met de fiets naar jouw fietsenwinkel of naar huis gebracht. 

Extra informatie

Voor ANWB-leden is pechhulp voor je fiets onderdeel van de Wegenwacht Fiets Service. Met de Wegenwacht Fiets Service profiteer je van vele extra’s, zoals een gratis fietscheck, korting bij de ANWB Gastvrij Plus punten en juridische hulp bij een fietsongeval.

Voor niet ANWB-leden is alleen pechhulp voor je fiets van toepassing.

Schade door diefstal

Schade veroorzaakt door diefstal is verzekerd. Hieronder valt ook schade aan de fiets ontstaan bij een poging tot diefstal en schade ontstaan tijdens de periode van diefstal.

Schade aan je fiets

Alle schade aan je fiets is verzekerd door een aanrijding of een val.

Verhaalsrechtsbijstand

Verzekerd is het verhalen van schade die je hebt geleden door een verkeersongeval waarbij je met de fiets betrokken bent geweest. 

Ongevallen

Je ontvangt een uitkering wanneer je ten gevolge van een ongeval met de fiets:
1. overlijdt. Uitkering € 5.000,-.
2. geheel of gedeeltelijk invalide blijft. Uitkering maximaal € 10.000,-.
Deze dekking geldt ook tijdens het onderweg verrichten van noodreparaties aan de fiets.

Wat is niet verzekerd?

  • Schade die je met jouw fiets aan anderen veroorzaakt is niet verzekerd. Hiervoor heb je een andere verzekering nodig: de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Daarnaast is niet verzekerd schade die is ontstaan met jouw toestemming, door opzet, door slijtage, onvoldoende onderhoud, tijdens gebruik voor verhuur.

Extra informatie

Ook is niet verzekerd schade aan banden, bel, jasbeschermers, kabels, snelbinders en schade door krassen, de fiets zakelijk wordt gebruikt, bij diefstal als de fiets niet op slot stond.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Fietsslot met het ART-keurmerk

Wij vergoeden alleen schade als je een fietsslot met het ART-keurmerk gebruikt.

Extra informatie

Een slot met een ART-keurmerk heeft altijd een opdruk met het ART-logo, het aantal sterren voor de categorie en een goedkeurnummer van vier cijfers.

Eigen risico

Eigen risico: Bij diefstal: racefiets en ATB: 10% van het verzekerd bedrag en bij een fiets en e-bike € 0,-. Bij totaal verlies: racefiets en ATB: 20% van het verzekerd bedrag en bij een fiets en e-bike € 0,-. Bij beschadiging: racefiets en ATB: € 50,- en bij een fiets en e-bike € 25,-.

Waar ben ik gedekt?

De fiets is verzekerd over de gehele wereld. De dekking Verhaalsrechtsbijstand is alleen geldig in (geografisch) Europa, in Rusland tot en met de Oeral en in Turkije tot de Bosporus. De dekking Ongevallen is verzekerd over de gehele wereld. De pechhulp is geldig in Nederland en België.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als je de verzekering aanvraagt, moet je onze vragen eerlijk beantwoorden. Je moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk. En geef veranderingen in jouw situatie zo snel mogelijk door. Bij diefstal moet je ons de originele fietssleutels toezenden. Hiervan moet 1 sleutel gebruikssporen vertonen.

Wanneer en hoe betaal ik?

Je kunt kiezen of jouw premie maandelijks of eenmaal per jaar betaalt. Bij betaling per maand betaal je een toeslag van 5%. Bij betaling per maand wordt de premie automatisch geïncasseerd.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Betaal je de premie niet op tijd? Dan kunnen we de verzekering stoppen.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Je kunt de verzekering dagelijks opzeggen.