Bestelautoverzekering WA Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering WA?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering WA?

De verzekering vergoedt schade aan anderen die wordt veroorzaakt door of met je auto. Deze verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht.

Extra informatie

Schade aan of diefstal van je eigen auto kun je verzekeren met een Casco Beperkt- of Casco Allriskverzekering.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Als je met je auto schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Is je auto beschadigd of gestolen? En kun je daardoor niet verder rijden? Schakel dan onze Alarmcentrale in. Dan vergoeden wij de kosten van hulpverlening.

Extra informatie

Bij hulpverlening moet je denken aan berging, slepen of het vervoer van de auto en bagage. Of vervoer van de bestuurder en de passagiers. Bij schade in het buitenland vergoeden wij ook de huur van een vervangende auto. Let op: Pechhulp valt hier niet onder. Dat is een keuzedekking.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

Je kiest zelf of je pechhulp meeverzekert. Deze dekking biedt hulp bij pech met je auto.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Niet verzekerd.
icon_reparatie

Reparatie

Niet verzekerd.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Niet verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Niet verzekerd.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Niet verzekerd.
icon_autoschade

Schade aan eigen auto

Niet verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Je bent bijvoorbeeld niet verzekerd bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. En door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling.

Extra informatie

Wij vergoeden de schade wel aan de benadeelde partij. Maar wij hebben het recht om de schade op jou te verhalen. In dat geval moet je de schade aan ons terugbetalen.
icon_let-op

Let op

Wil je ook diefstal of schade aan je eigen auto verzekeren? Sluit dan de Bestelauto-verzekering WA + Casco Beperkt of WA + Casco Allrisk af.

Extra informatie

Je kunt ook nog kiezen voor de volgende aanvullende verzekeringen: Ongevallen Inzittenden, Schade Inzittenden en Rechtsbijstand Motorrijtuigen.
icon_speciaal

Extra: 'No blame'

Heb je schade, maar is dat niet jouw schuld? Dan heeft dat geen negatief gevolg voor je premiekorting. Die korting stijgt zelfs nog, zolang je niet op het maximum zit.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Niet van toepassing.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat je geen schade claimt, kun je premiekorting krijgen. Tot een maximum van 75%. Als je schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op je polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Je kunt je verzekering op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later.