Direct Ingaande Lijfrente Wat is wel en niet gedekt door deze direct ingaande lijfrenteverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een direct ingaande lijfrenteverzekering?

Bij deze verzekering maak je één keer een som geld over naar de verzekeraar (koopsom). Zolang je leeft, keert de verzekering periodiek een bedrag uit. Je kiest zelf hoe deze uitkering eruitziet, binnen wat mag van de Belastingdienst. Je kunt kiezen voor een uitkering die maar een paar jaar loopt. Of voor een uitkering die pas stopt als je overlijdt.

Extra informatie

De periodieke uitkering is bijvoorbeeld een uitkering per maand, om je inkomen aan te vullen. Houd er rekening mee dat je inkomstenbelasting moet betalen over de uitkering.
icon_voor-wie

Voor wie?

Je kunt de verzekering voor jezelf en anderen afsluiten, bijvoorbeeld je partner of kinderen.
icon_looptijd

Wanneer stopt de verzekering?

Kies je voor een levenslange verzekering (zonder einddatum)? Dan stopt de verzekering bij overlijden. Kies je voor een tijdelijke verzekering (met einddatum)? Dan stopt de verzekering op de einddatum, of bij overlijden vóór deze einddatum.
icon_let-op

Let op

Overlijd je (kort) na het afsluiten van de verzekering? Dan krijg je soms minder geld dan je ooit overmaakte (koopsom). Dit kun je voorkomen door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.
icon_speciaal

Extra: uitkering aan laten passen aan de stijging van de lonen en prijzen

U kunt de uitkering laten aanpassen aan de stijging van de lonen en prijzen. U kunt dan bij aanvang kiezen tussen een jaarlijkse verhoging van 1%, 2% of 3%.
icon_medisch

Gezondheid

Voor deze verzekering hoef je geen gezondheidsverklaring in te vullen. Ook een medische keuring is niet nodig.
icon_premie

Premie

Je betaalt de premie in één keer. Dit noemen we een koopsom.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

Je verzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat. Je kunt de verzekering niet wijzigen of stoppen. Als de uitkering eenmaal is ingegaan, dan loopt deze door volgens de afspraken die je met ons hebt gemaakt.