Oldtimerverzekering Auto WA Wat is wel en niet gedekt door deze oldtimerverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een oldtimerverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan anderen die wordt veroorzaakt door of met je oldtimer (auto). De verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht.

Extra informatie

De oldtimer moet 25 jaar of ouder zijn. En je kunt kiezen of je maximaal 5.000 of maximaal 7.500 kilometer per jaar rijdt. Schade aan of diefstal van je eigen oldtimer kun je verzekeren met een Casco Beperkt- of Casco Allriskverzekering.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Als je met je oldtimer schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Is je oldtimer beschadigd of gestolen of heb je pech onderweg? En kun je daardoor niet verder rijden? Schakel dan onze Alarmcentrale in. Dan vergoeden wij de kosten van hulpverlening. Standaard dekken wij hulpverlening binnen Nederland. Dit kun je uitbreiden met de keuzedekking Hulpverlening Europa.

Extra informatie

Bij hulpverlening moet je denken aan berging, slepen of het vervoer van de oldtimer en bagage. Of vervoer van de bestuurder en de passagiers. Met de keuzedekking Hulpverlening Europa vergoeden wij bij schade in het buitenland ook de huur van een vervangende auto.
icon_diefstal-oldtimer

Diefstal of total loss

Niet verzekerd.
icon_schade-natuur

Schade door brand of natuur

Niet verzekerd.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Niet verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Niet verzekerd.
icon_schade

Schade aan eigen oldtimer

Niet verzekerd.
icon_reispech

Pechhulp

Deze dekking biedt hulp bij pech onderweg met je oldtimer. Je bent standaard verzekerd voor pech binnen Nederland. De dekking geldt alleen voor pech buiten de woonplaats. Wil je ook pech in het buitenland verzekeren? Kies dan de dekking Hulpverlening Europa.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Je bent bijvoorbeeld niet verzekerd bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. En door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling.

Extra informatie

Heb je schade aan een ander veroorzaakt? Dan vergoeden wij de schade wel aan de benadeelde partij. Maar wij hebben het recht om de schade op jou te verhalen. In dat geval moet je de schade aan ons terugbetalen.
icon_reparatie

Reparatie

Niet verzekerd.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Niet van toepassing.
icon_let-op

Let op

De oldtimer is niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Je bent niet verzekerd als blijkt dat je daarvoor geen ander motorrijtuig hebt.
icon_speciaal

Extra: aanvullende keuzedekkingen

Je kunt kiezen voor de gebruiksperiode 'Zomertijd'. Je betaalt dan minder premie. Maar je bent dan niet verzekerd voor schade die ontstaat buiten de zomertijd.

Extra informatie

Je kunt ook nog kiezen voor de volgende aanvullende verzekeringen: Ongevallen Inzittenden, Schade Inzittenden en Rechtsbijstand Motorrijtuigen.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op je polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Je kunt je verzekering op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later.