Oldtimerverzekering Motor WA + Casco Allrisk Wat is wel en niet gedekt door deze oldtimerverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een oldtimerverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan anderen die wordt veroorzaakt door of met je oldtimer (motor). De verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Daarnaast ben je verzekerd voor schade aan je eigen oldtimer.

Extra informatie

De oldtimer moet 25 jaar of ouder zijn. En je kunt kiezen of je maximaal 5.000 of maximaal 7.500 kilometer per jaar rijdt.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Als je met je oldtimer schade veroorzaakt aan anderen of andermans auto, motor of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Is je oldtimer beschadigd of gestolen of heb je pech onderweg? En kun je daardoor niet verder rijden? Schakel dan onze Alarmcentrale in. Dan vergoeden wij de kosten van hulpverlening. Standaard dekken wij hulpverlening binnen Nederland. Dit kun je uitbreiden met de keuzedekking Hulpverlening Europa.

Extra informatie

Bij hulpverlening moet je denken aan berging, slepen of het vervoer van de oldtimer en bagage. Of vervoer van de bestuurder en de passagiers. Met de keuzedekking Hulpverlening Europa vergoeden wij bij schade in het buitenland ook de huur van een vervangende auto of motor.
icon_diefstal-oldtimer

Diefstal of total loss

Bij diefstal of total loss van de oldtimer krijg je de verzekerde taxatiewaarde. Dat is de waarde uit een taxatierapport. Let op: het taxatierapport mag maximaal 3 jaar oud zijn. Bij total loss kun je het wrak terugkrijgen.

Extra informatie

Is het taxatierapport ouder dan 3 jaar? Dan kijken wij naar de taxatiewaarde en de dagwaarde van de oldtimer. En dan vergoeden wij de laagste van die twee waarden.
icon_schade-natuur

Schade door brand of natuur

Je bent verzekerd voor schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, storm, overstroming of aanrijding met een loslopend dier.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Je bent verzekerd voor schade door (een poging tot) diefstal of joyrijden. Wij vergoeden de schade alleen als je oldtimer goed beveiligd was.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Niet van toepassing
icon_schade

Schade aan eigen oldtimer

Je bent verzekerd voor schade aan je eigen oldtimer. Ook als het jouw eigen schuld is (bijvoorbeeld een aanrijding).
icon_reispech

Pechhulp

Deze dekking biedt hulp bij pech onderweg met je oldtimer. Je bent standaard verzekerd voor pech binnen Nederland. De dekking geldt alleen voor pech buiten de woonplaats. Wil je ook pech in het buitenland verzekeren? Kies dan de dekking Hulpverlening Europa.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Je bent bijvoorbeeld niet verzekerd bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. En door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling.

Extra informatie

Heb je schade aan een ander veroorzaakt? Dan vergoeden wij de schade wel aan de benadeelde partij. Maar wij hebben het recht om de schade op jou te verhalen. In dat geval moet je de schade aan ons terugbetalen.
icon_reparatie

Reparatie

Wij vergoeden de reparatiekosten. Laat je de schade niet repareren? Dan vergoeden wij 75% van de vastgestelde reparatiekosten.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Je kiest zelf je eigen risico: € 0, € 150, € 250 of € 500. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie. Het eigen risico geldt bij schade aan je eigen oldtimer.
icon_let-op

Let op

De oldtimer is niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Je bent niet verzekerd als blijkt dat je daarvoor geen ander motorrijtuig hebt. En staat de oldtimer niet gestald in een afgesloten gebouw, terwijl hij niet buitenshuis wordt gebruikt? Dan ben je niet verzekerd voor diefstal, inbraak en joyrijden.
icon_speciaal

Extra: aanvullende keuzedekkingen

Je kunt kiezen voor de gebruiksperiode 'Zomertijd'. Je betaalt dan minder premie. Maar je bent dan niet verzekerd voor schade die ontstaat buiten de zomertijd tijdens het rijden met de oldtimer, of terwijl de oldtimer niet gestald staat in een afgesloten gebouw.

Extra informatie

Je kunt je helm en motorkleding meeverzekeren. En je kunt ook nog kiezen voor de volgende aanvullende verzekeringen: Ongevallen Opzittenden, Schade Opzittenden en Rechtsbijstand Motorrijtuigen.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op je polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Je kunt je verzekering op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later.