Ongevallenverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze ongevallenverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een ongevallenverzekering?

Deze verzekering keert een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. Je kunt kiezen uit verschillende verzekerde bedragen.
icon_invalide

Blijvende invaliditeit

Je krijgt een bedrag afhankelijk van de mate van invaliditeit. Zodra er een eindtoestand is bereikt, stellen wij de mate van invaliditeit vast. Is dit niet binnen 12 maanden na het ongeval? Dan vergoeden wij ook de wettelijke rente.

Extra informatie

Als er binnen 24 maanden na de melding van het ongeval nog geen eindtoestand is, dan kunnen wij besluiten om alvast één of meer voorschotten te geven.
icon_overlijden

Keuze: overlijden

Je erfgenamen krijgen een bedrag als jij overlijdt door een ongeval.
icon_uitgebreide-dekking

Uitgebreide dekking

Je bent standaard verzekerd voor een daguitkering bij een ziekenhuisopname door een ongeval. Je ontvangt € 25 voor elke dag die je bent opgenomen. Je ontvangt maximaal € 1.500 per ongeval.

Extra informatie

Hebt u de keuzedekking Overlijden meeverzekerd? En overlijden u en uw verzekerde partner allebei door hetzelfde ongeval? Of overlijdt u binnen 12 maanden na elkaar door verschillende ongevallen? En laat u minstens één verzekerd kind achter? Dan verdubbelen wij voor u allebei de uitkering.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Je bent bijvoorbeeld niet verzekerd bij een ongeval door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. En door misbruik van alcohol of drugs.

Extra informatie

Je bent ook niet verzekerd als je jonger bent dan 23 jaar, en een motor of bromfiets bestuurt met een cilinderinhoud van meer dan 50 cc.
icon_let-op

Let op

Je bent niet verzekerd voor bepaalde gevaarlijke sporten. Denk aan vechtsporten, parachutespringen of deltavliegen. En sommige sporten zijn alleen verzekerd onder deskundige begeleiding, zoals bungeejumping, survivaltochten of skiën of snowboarden offpiste.

Extra informatie

Informeer vooraf bij je verzekeringsadviseur of een bepaalde sport verzekerd is.
icon_speciaal

Extra keuze: Beroepswerkzaamheden met een risico (keuze)

Voor bepaalde beroepswerkzaamheden ben je niet (standaard) verzekerd. Denk aan het werken met gevaarlijke machines of gereedschappen. Of het werken op hoogte, zoals op steigers, ladders en daken. Met deze keuzedekking kun je dit meeverzekeren.

Extra informatie

Let op: een aantal beroepswerkzaamheden zijn niet te verzekeren, ook niet met deze keuzedekking. Informeer vooraf bij je verzekeringsadviseur over de mogelijkheden.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op je polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Je kunt je verzekering op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later.