Ongevallenverzekering Opzittenden Wat is wel en niet gedekt door deze ongevallenverzekering in-/opzittenden?

icon_wat-is-een

Wat is een ongevallenverzekering in-/opzittenden?

Deze verzekering keert een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden door een verkeersongeval. Je kunt kiezen uit verschillende verzekerde bedragen. Dit is een aanvullende verzekering bij je motor- of bromfietsverzekering.
icon_voor-wie

Voor wie?

De bestuurder en de passagiers van de motor of bromfiets.
icon_overlijden

Overlijden

Overlijdt de bestuurder of een passagier door een verkeersongeval? Dan krijgen de erfgenamen een bedrag.
icon_invalide

Invaliditeit

Raakt de bestuurder of een passagier blijvend invalide? Dan krijgt die een bedrag afhankelijk van de mate van invaliditeit. Zodra er een eindtoestand is bereikt, stellen wij de mate van invaliditeit vast. Is dit niet binnen 12 maanden na het ongeval? Dan vergoeden wij ook de wettelijke rente.

Extra informatie

Als er binnen 24 maanden na de melding van het ongeval nog geen eindtoestand is, dan kunnen wij besluiten om alvast één of meer voorschotten te geven.
icon_wanneer-keren-wij-uit

Wanneer keren wij uit?

Wij keren uit bij een verkeersongeval met de motor of bromfiets. Ook als je zelf schuldig bent, of als onduidelijk is wie aansprakelijk is.
icon_autoschade

Schade aan de auto

In dit geval gaat het om de motor of bromfiets. Schade hieraan is niet verzekerd. Daarvoor moet je een cascodekking voor je motor of bromfiets afsluiten.
icon_schade-aan-spullen

Schade aan spullen

Schade aan spullen in of op de motor of bromfiets is niet verzekerd.
icon_smartegeld

Smartengeld

We vergoeden geen smartengeld bij letselschade.

Extra informatie

Met smartengeld bedoelen wij een vergoeding voor de geleden pijn en verminderde levensvreugde, zoals die in vergelijkbare gevallen door de rechter wordt toegewezen.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Je bent bijvoorbeeld niet verzekerd bij opzet of als de bestuurder rijdt zonder rijbewijs. En bij misbruik door de bestuurder van alcohol of drugs. En tijdens verhuur of vervoer tegen betaling. Je bent ook niet verzekerd als de bromfiets niet voldoet aan de wet, bijvoorbeeld als hij opgevoerd is.

Extra informatie

Let op: wij keren ook niet uit als je geen wettelijk verplichte helm draagt. Maar kun je aantonen dat je invaliditeit niet komt doordat je geen helm droeg? Dan keren we wel uit. Bij jouw overlijden moeten je erfgenamen dat aantonen.
icon_let-op

Let op

Is het aantal opzittenden groter dan wettelijk is toegestaan? Dan verlagen wij de uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden volgens de verhouding: toegestaan aantal opzittenden/werkelijk aantal opzittenden.
icon_speciaal

Extra: directe nabijheid van de motor of bromfiets

Je bent ook verzekerd als je een verkeersongeval krijgt in de directe nabijheid van de motor of bromfiets. Wanneer je op- of afstapt, onderweg de motor of bromfiets repareert of medeweggebruikers helpt.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op je polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Je kunt je verzekering op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later.