Rechtsbijstandverzekering Verkeersdeelnemers Wat is wel en niet gedekt door deze verkeersrechtsbijstandverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een verkeersrechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering krijg je juridische hulp bij een onverwacht conflict tijdens deelname aan het verkeer. Ook krijg je een vergoeding van de kosten van deze juridische hulp. Bijvoorbeeld proceskosten en kosten van onafhankelijke deskundigen.

Extra informatie

Wij hebben een overeenkomst gesloten met DAS. Dit houdt in dat je juridische hulp krijgt van de juridische specialisten die in dienst zijn van DAS.
icon_voor-wie

Wie is verzekerd?

De verzekering geldt voor jezelf, je partner, kinderen, passagiers, het huispersoneel en/of reisgenoten.
icon_waar-verzekerd-wereld

Waar verzekerd?

Dit is afhankelijk van het soort conflict. Je bent standaard verzekerd in Nederland. Voor de meeste conflicten heb je ook dekking in Europa en de landen rond de Middellandse Zee.

Extra informatie

In het dekkingsoverzicht van de polisvoorwaarden staat precies vermeld waar je bent verzekerd voor een bepaald conflict.
icon_verkeersschade

Schade in het verkeer

Je krijgt juridische hulp bij conflicten die zijn ontstaan door deelname aan het verkeer op de weg of op het water.

Extra informatie

Je krijgt ook juridische hulp bij een strafrechtelijke vervolging in het verkeer.
icon_letsel

Letselschade

Je krijgt juridische hulp bij letselschade die in het verkeer is ontstaan. Bijvoorbeeld na een aanrijding.
icon_contract

Conflicten over contracten

Je krijgt juridische hulp bij een conflict over koop, verkoop, bezit, vervoer, reparatie of onderhoud van jouw vaar- of voertuig en het maken van een (vakantie)reis.

Extra informatie

Bij een conflict over de aanschaf van een tweedehands vaar- en/of voertuig krijgt je alleen hulp als je het vaar- en/of voertuig heeft gekocht bij een officiële dealer en/of Bovag- of Focwa-bedrijf en als je bij de aanschaf schriftelijke garantie hebt gekregen.
icon_wanneer-niet

Wanneer geen juridische hulp?

Als je het conflict te laat meldt. Ook opzet en bestaande conflicten zijn uitgesloten. Net als zakelijke conflicten.
icon_rechtshulp

Vrije keuze rechtshulpverlener

Als jouw conflict voor de rechter komt, mag je zelf een rechtshulpverlener kiezen. Je kunt kiezen voor de juridische specialist van DAS of voor een externe rechtshulpverlener, zoals een advocaat.

Extra informatie

Ben je niet verplicht om je in een procudure te laten bijstaan door een advocaat, en kies je voor een externe rechtshulpverlener in plaats van de specialist van DAS? Dan betaalt DAS de behandelkosten tot maximaal € 5000. Raadpleeg hierover de voorwaarden en het dekkingsoverzicht.
icon_let-op

Let op

Meld een ongeluk of conflict direct bij DAS of bij ons voordat je andere actie onderneemt. Vul je een schadeformulier in? Zet daar zo veel mogelijk informatie in, ook over bijvoorbeeld letselschade.
icon_speciaal

Extra keuze: pluspakket inclusief advies-service

Wil je een werelddekking bij conflicten over schade door deelname aan het verkeer, een verkeerstrafzaak, een (vakantie)reis, vervoer of reparatie van jouw vaar- of voertuig, kies dan voor de keuzedekking Pluspakket.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op je polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Je kunt je verzekering op elk moment opzeggen. Je verzekering stopt dan een maand later.