Klassiekerverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze oldtimerverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een oldtimerverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade met uw klassieker aan anderen of spullen van anderen. Schade aan uw eigen klassieker kan aanvullend verzekerd worden met een Beperkt- of Volledig Cascodekking

Extra informatie

U kunt de verzekering afsluiten als u maximaal 7.500 kilometer per jaar rijdt met uw klassieker.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

U bent verzekerd voor schade die u met uw klassieker veroorzaakt aan anderen of spullen van anderen. Deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Berging en vervoer van uw beschadigde klassieker naar een adres in Nederland is verzekerd. Ook het vervoeren van de bestuurder en passagiers van de beschadigde klassieker is verzekerd.
icon_diefstal-oldtimer

Keuze: diefstal of total loss

Diefstal valt onder de Beperkt Cascoverzekering, total loss onder de Volledig Cascoverzekering. Bij diefstal of total loss krijgt u de waarde die in het taxatierapport staat. De waarde van de resten halen we daar nog vanaf.

Extra informatie

Het taxatierapport is maximaal 3 jaar oud.
icon_schade-natuur

Keuze: schade door brand of natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, een overstroming of een aanrijding met een dier is verzekerd onder de Beperkt- en Volledig Cascoverzekering.
icon_diefstal-inbraak

Keuze: inbraak

Schade door (een poging) tot inbraak, en diefstal uit de klassieker, is verzekerd onder de Beperkt- en Volledig Cascoverzekering.
icon_schade-ruit

Keuze: ruitschade

Dit valt onder de Beperkt- en Volledig Cascoverzekering. Er geldt een eigen risico voor ruitvervanging van € 200,-.

Extra informatie

Bij vervanging van ruiten door een door ons geselecteerd schadeherstel- of glasreparatiebedrijf verminderen wij het eigen risico met € 135,-.
icon_schade

Keuze: schade aan eigen oldtimer

Alle schade aan uw eigen klassieker is verzekerd onder de Volledig Cascoverzekering. Ook als de schade uw eigen schuld is.
icon_reispech

Pechhulp

Er is geen pechhulpverzekering beschikbaar.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Onder andere bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling. Personenvervoer is wel verzekerd bij bruiloften, begrafenissen etc. tot maximaal 15 keer per jaar

Extra informatie

In sommige gevallen zijn wij wettelijk wel verplicht om de schade van de tegenpartij te vergoeden. Deze schade verhalen wij dan later op u.
icon_reparatie

Reparatie

U kiest zelf wie de schade repareert. Voor onderdelen die speciaal gemaakt moeten worden, betalen we maximaal de fabrieksprijs van het onderdeel of de kosten om het onderdeel te vervangen met een onderdeel wat erop lijkt.

Extra informatie

Kiest u voor een door ons geselecteerd hersteller dan verminderen wij het eigen risico met € 135,-
icon_eigen-risico

Eigen risico

Voor schade die valt onder de dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en hulpverlening geldt geen eigen risico. Bij schade aan uw klassieker is het eigen risico € 135,- per claim voor klassiekers van 30 jaar en ouder.

Extra informatie

Voor klassiekers in de leeftijd van 25 t/m 29 jaar geldt een eigen risico van € 500,-. Voor Ruitvervanging geldt een eigen risico van € 200,-.
icon_let-op

Let op

Let-optekst: meest voorkomende vraag, klacht of misverstand. Bijvoorbeeld over eisen aan de stalling.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Geef dit dan door aan uw Tussenpersoon. U kunt de verzekering nadat deze een jaar gelopen heeft dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van een maand.