Motorverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze motorverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een motorverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan anderen of spullen van anderen veroorzaakt door uw motor. Schade aan uw eigen motor kan aanvullend verzekerd worden met een Beperkt- of Volledig Cascoverzekering.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

U bent verzekerd voor schade die u met uw motor veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Het vervoer van de beschadigde motor en het vervoer van bestuurder en passagiers is verzekerd.
icon_diefstal-motor

Diefstal of total loss

Bij diefstal en total loss van de motor krijgt u de aanschafwaarde in plaats van de dagwaarde als de schade binnen 3 jaar na aanschaf ontstaat. Deze regel geldt voor motoren met een aanschafwaarde tot € 50.000,-

Extra informatie

U laat de aanschafwaarde zien met een aankoopnota of bankafschrift. Kunt u dat niet? Dan krijgt u de dagwaarde.
icon_schade-natuur

Keuze: schade door brand of natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, een overstroming of een aanrijding met een dier is verzekerd. Dit valt onder de Beperkt- en Volledig Cascoverzekering.
icon_diefstal-inbraak

Keuze: inbraak

Schade door (een poging) tot inbraak is verzekerd. En diefstal uit het bagagevak van de motor ook. Dit valt onder de Beperkt- en Volledig Cascoverzekering
icon_schade

Keuze: schade aan eigen motor

Alle schade aan uw eigen motor is verzekerd. Ook als de schade uw eigen schuld is. Dit valt onder de Volledig Cascoverzekering.
icon_reispech

Pechhulp

U kiest zelf of u pechhulp meeverzekert. Deze dekking biedt hulp bij pech onderweg met uw motor.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Onder andere bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling.

Extra informatie

In sommige gevallen zijn wij wettelijk wel verplicht om de schade van de tegenpartij te vergoeden. Deze schade verhalen wij dan later op u.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Standaard € 135,-. Extra eigen risico voor diefstal van de motor in de grote steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) van € 450,-
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat u geen schade claimt, ontvangt u premiekorting (tot een maximum). Als u schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen. Of u betaalt een toeslag.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan bij uw adviseur. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen met 1 maand opzegtermijn.