Rechtsbijstandverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze rechtsbijstandverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering krijgt u juridische hulp van Stichting Achmea Rechtsbijstand bij een verzekerd conflict. Ook krijgt u een vergoeding voor bijkomende kosten zoals proceskosten en kosten van onafhankelijke deskundigen.

Extra informatie

Let op: dit geldt alleen als er een redelijke kans op succes is.
icon_waar-verzekerd-nl

Waar verzekerd?

U bent verzekerd bij conflicten in Nederland. Soms is er ook dekking in België, Luxemburg en Duitsland of zelfs in Europa en landen rondom de Middellandse Zee.

Extra informatie

U kunt het verzekeringsgebied uitbreiden naar een werelddekking met het Pluspakket.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Met de standaarddekking bent u verzekerd van professionele rechtshulp, juridische adviezen en steun bij processen. De standaarddekking kunt u uitbreiden met het Pluspakket.

Extra informatie

Het Pluspakket biedt onder andere echtscheidingsmediation, dekking voor fiscaal recht bij beroepsprocedures en werelddekking.
icon_autoschade

Verkeer

U krijgt juridische hulp bij het verhalen van schade die u in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade aan uw auto door iemand anders.
icon_letsel

Letsel

U krijgt juridische hulp bij het verhalen van letselschade op een ander. Bijvoorbeeld na een aanrijding, arbeidsongeval, of door een medische fout.
icon_wonen

Wonen

U krijgt juridische hulp bij een conflict over (ver)koop of (ver)bouw van uw woning. Of conflicten met buren over uw woning.

Extra informatie

Conflicten over een tweede woning kunt u verzekeren in het Pluspakket.
icon_werk

Werk en inkomen

U krijgt juridische hulp bij een conflict met uw werkgever of uitkeringsinstantie. Bijvoorbeeld bij een conflict over uw salaris of pensioen.
icon_kopen

Aankopen

U krijgt juridische hulp als u een conflict hebt over spullen die u koopt. Of bij conflicten over bijvoorbeeld een vakantieboeking of met dienstverleners (energie en telecom).
icon_familie

Familie en relaties

U krijgt juridische hulp bij een conflict over personen- of familierecht.

Extra informatie

U kunt echtscheidingsmediation verzekeren in het Pluspakket.
icon_vermogen

Keuze: fiscaal en vermogen

Het Pluspakket biedt juridische hulp bij een beroepsprocedure tegen de Belastingdienst. Of bij een conflict over een tweede woning in het buitenland of vermogensbeheer.
icon_wanneer-niet

Wanneer geen juridische hulp?

Als u het conflict te laat meldt. Ook opzet en bestaande conflicten zijn uitgesloten. Net als zakelijke conflicten.
icon_rechtshulp

Vrije keuze rechtshulpverlener

Als uw conflict voor de rechter komt, mag u zelf een rechtshulpverlener kiezen. Daarbij gelden wel speciale voorwaarden.

Extra informatie

Kiest u zelf voor een advocaat of juridisch deskundige in een procedure waarbij deze advocaat of juridisch deskundige niet wettelijk verplicht is. Dan zijn alle extra kosten verzekerd tot € 8.000,- per gebeurtenis. Let op: Stichting Achmea Rechtsbijstand geeft namens u opdracht aan deze persoon.
icon_let-op

Let op

Meld een conflict direct bij ons voordat u andere actie(s) onderneemt. We proberen het conflict dan zo snel mogelijk op te lossen.
icon_speciaal

Extra: speciaal kenmerk

U kunt uw standaarddekking uitbreiden met het Pluspakket. Daarmee verzekert u bijvoorbeeld echtscheidingsmediation en fiscaal recht en krijgt u werelddekking.
icon_wachttijd

Wachttijd

Nadat u de verzekering hebt afgesloten, is er een periode van 3 maanden waarin u nog geen gebruik mag maken van de verzekering. Dit geldt niet voor gebeurtenissen in het verkeer of conflicten over een overeenkomst die na het sluiten van deze verzekering tot stand is gekomen.

Extra informatie

Conflicten die ontstaan tijdens deze wachttijd zijn niet gedekt.
icon_maximum

Maximum kosten en drempel

Er zit een maximum aan de extra kosten die Stichting Achmea Rechtsbijstand maakt voor uw juridische hulp. Extra kosten zijn verzekerd tot maximaal € 50.000,- per gebeurtenis.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op uw polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar of uw tussenpersoon. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen, met een opzegtermijn van één maand.