Autoverzekering WA + Casco Goed op Weg Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering allrisk?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering allrisk?

Deze verzekering vergoedt schade door of aan uw auto. Schade aan uw eigen auto wordt met de Volledig Casco dekking in vrijwel alle gevallen vergoed.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

U bent verzekerd voor schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Het vervoer van een beschadigde auto en het vervoer van bestuurder en passagiers.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Bij diefstal en total loss van de auto krijgt u de aanschafwaarde in plaats van de dagwaarde als de schade binnen 3 jaar na aanschaf ontstaat. En de aanschafwaarde niet hoger is dan € 75.000.
icon_reparatie

Reparatie

Bij alle schade (behalve bij ruitschade) heeft u de keuze wie de reparatie uitvoert. Bij reparatie door een bij ons aangesloten herstelbedrijf zijn er een aantal voordelen voor u: 4 jaar garantie op reparaties, wij betalen de rekening, geen eigen risico en gratis vervangend vervoer.
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, overstroming of aanrijding met een dier is verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Ruitschade vergoeden wij alleen als de reparatie of vervanging is uitgevoerd door een bij ons aangesloten herstelbedrijf.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Schade door (een poging tot) inbraak en diefstal zijn verzekerd.

Extra informatie

Soms moet de auto beveiligd zijn. Bijvoorbeeld met een alarminstallatie als de auto nieuw meer kostte dan € 70.000,-. Spullen die in uw auto liggen zijn verzekerd tot €250,-. Voor een ruimere dekking kunt u een Buitenshuis verzekering afsluiten. Of een reisverzekering als u op reis gaat.
icon_autoschade

Schade aan eigen auto

Bijna alle schade aan uw auto is verzekerd. Ook als het uw schuld is.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

U kiest zelf of u Pechhulp Nederland of Pechhulp Europa meeverzekert.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Onder andere bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling.

Extra informatie

In sommige gevallen zijn wij wettelijk wel verplicht om de schade van de tegenpartij te vergoeden. Deze schade verhalen wij dan later op u.
icon_let-op

Let op

U kiest zelf of u aanvullend verzekerd wilt zijn voor No-claim bescherming, Accessoires, Schade Inzittenden, Ongevallen Inzittenden, Rechtsbijstand of Verhaalshulp.
icon_speciaal

Extra: no Claim Beschermer

Met de No Claim Beschermer behoudt u uw no-claimkorting als u 1 schade per jaar meldt. Wij betalen dan uw schade. Uw no-claimkorting en uw premie veranderen niet. Uw schadevrije jaren veranderen wel.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Standaard € 135. Dit vervalt als een door ons geselecteerd herstelbedrijf de schade herstelt.

Extra informatie

Er geldt een ander eigen risico als dit op de polis staat. Dit wordt verlaagd met €135 als een door ons geselecteerd herstelbedrijf de schade herstelt.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat u geen schade claimt, ontvangt u premiekorting (tot een maximum). Als u schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen. Of u betaalt een toeslag.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan uw tussenpersoon. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen met één maand opzegtermijn.