Avéro Rechtsbijstandverzekering voor verkeersdeelnemers Wat is wel en niet gedekt door deze verkeersrechtsbijstandverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een verkeersrechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering krijgt u juridische hulp van Stichting Achmea Rechtsbijstand bij een verzekerd conflict. Ook krijgt u een vergoeding voor bijkomende kosten zoals proceskosten en kosten van onafhankelijke deskundigen, met uitzondering van verkeersboetes.

Extra informatie

Let op: dit geldt alleen als er een redelijke kans op succes is.
icon_voor-wie

Wie is verzekerd?

De verzekering geldt voor uzelf, uw partner en/of kinderen, passagiers of reisgenoten (afhankelijk van de keuze die u maakt). Het moet gaan om een conflict dat ontstaat als u deelneemt aan het verkeer. Bijvoorbeeld met een auto, een fiets of als voetganger.
icon_waar-verzekerd-wereld

Waar verzekerd?

U bent verzekerd bij conflicten in Nederland. Soms is er ook dekking in Europa en landen rondom de Middellandse Zee.
icon_verkeersschade

Schade in het verkeer

U krijgt juridische hulp bij het verhalen van schade die u in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade aan uw auto door iemand anders.
icon_letsel

Letselschade

U krijgt juridische hulp bij het verhalen van letselschade op een ander. Bijvoorbeeld na een aanrijding.
icon_contract

Conflicten over contracten

U krijgt juridische hulp bij conflicten over de aankoop, verkoop, of reparatie van uw vervoermiddel.

Extra informatie

Bij een tweedehands auto is alleen een auto met schriftelijke garantie van een officiële dealer verzekerd.
icon_wanneer-niet

Wanneer geen juridische hulp?

Als u het conflict te laat meldt. Ook opzet, fraude en bestaande conflicten zijn uitgesloten. Net als zakelijke conflicten.
icon_rechtshulp

Vrije keuze rechtshulpverlener

Als uw conflict voor de rechter komt, mag u zelf een rechtshulpverlener kiezen. Daarbij gelden wel speciale voorwaarden.

Extra informatie

Kiest u zelf voor een advocaat of juridisch deskundige in een procedure waarbij deze advocaat of juridisch deskundige niet wettelijk verplicht is. Dan zijn alle extra kosten verzekerd tot € 8.000,- per gebeurtenis. Let op: Stichting Achmea Rechtsbijstand geeft namens u opdracht aan deze persoon.
icon_let-op

Let op

Meld een ongeluk of conflict direct bij ons voordat u andere actie(s) onderneemt. We proberen het conflict dan zo snel mogelijk op te lossen.
icon_speciaal

Extra: plusdekking

U kunt uw standaarddekking uitbreiden met de Plusdekking. Daarmee krijgt u werelddekking bij een aantal verzekerde conflicten.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op uw polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar of uw tussenpersoon. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen, met een opzegtermijn van één maand.