Caravanverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze caravanverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een caravanverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan je caravan. Of schade die je losgekoppelde caravan veroorzaakt. Je kiest zelf voor aanvullende dekkingen.

Extra informatie

Op deze caravanverzekering kan naast een caravan ook een stacaravan of vouwwagen verzekerd worden.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

We vergoeden onder andere slepen en bergen, repatriëring, een vervangende caravan en andere kosten om verdere schade te voorkomen. Dit bij een ongeval. Hiervoor dient wel eerst contact gelegd te worden met de alarmcentrale.

Extra informatie

Pech door een mechanisch gebrek is niet verzekerd, maar kan meeverzekerd worden op de uitgebreide dekking.
icon_diefstal-caravan

Diefstal of total loss

Diefstal valt onder de beperkte dekking. Aanrijding en zelf veroorzaakte schade ("total loss") valt onder de uitgebreide dekking. Daar hanteren we de aanschafwaarderegeling: nieuwe caravans 5 jaar, nieuwe vouwwagens 3 jaar en gebruikte caravans/vouwwagens 2 jaar.

Extra informatie

De aanschafwaarde is het bedrag dat betaald is voor de caravan zoals vermeld op de aankoopnota. Na de genoemde periode (of indien niet wordt voldaan aan de voorwaarden) hanteren we de dagwaarde.
icon_schade-natuur

Schade door brand of natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, bliksem, een overstroming, vallend gesteente of onvoorzien binnengedrongen neerslag is verzekerd op zowel de beperkte als uitgebreide dekking.
icon_hagel

Schade door hagel en storm

Schade door hagel en storm is meeverzekerd op zowel de beperkte als de uitgebreide dekking.
icon_inboedel-vervoer

Keuze: inboedel

Spullen in de caravan kunnen meeverzekerd worden. Zoals servies, beddengoed en kleding. Dit dient dan op het polisblad te staan. Of we de schade vergoeden, hangt af van hoe de spullen zijn opgeborgen (in een gesloten kast of uit het zicht). En of je caravan op slot was.
icon_uitrusting

Keuze: uitrusting

Schade aan bijvoorbeeld een luifel, voortent, fietsendrager, ‘mover’, bijzettent of schotelantenne kan meeverzekerd worden. Dit dient dan op het polisblad vermeld te staan.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

Bij een uitgebreide dekking is hulpverlening in het buitenland meeverzekerd. Dit ook door een mechanisch gebrek. We vergoeden onder andere slepen en bergen, repatriëring en andere kosten om verdere schade te voorkomen.
icon_reparatie

Reparatie

Je kiest zelf wie de schade repareert. Het standaard eigen risico is € 230,- per gebeurtenis. Bij reparatie door een BOVAG Caravanbedrijf vervalt dit standaard eigen risico.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Is de caravan aan de auto gekoppeld? Dan gelden dezelfde uitsluitingen als bij een autoverzekering. We vergoeden bijvoorbeeld geen schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs.
icon_caravanstalling

Stallen

De caravan is verzekerd gedurende stalling. Zorg hierbij voor een bewaakte stalling op basis van een huurcontract. En beveilig je caravan tegen diefstal met minimaal een disselslot. Neem voldoende zorg in acht zoals onder andere geen gasflessen in de caravan achterlaten.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Standaard geldt € 230,- eigen risico per gebeurtenis. Bij reparatie door een BOVAG Caravanbedrijf vervalt dit standaard eigen risico. Bij hagelschade geldt een extra eigen risico van € 225,-. Dit wordt niet toegepast als de caravan een overdak heeft.
icon_let-op

Let op

In Europese landen buiten Nederland is de caravan of vouwwagen maximaal 6 aaneengesloten maanden verzekerd. Een stacaravan is alleen verzekerd in Nederland, België en Luxemburg. Daarnaast in Duitsland tot 150km van de Nederlandse grens.
icon_speciaal

Extra: speciaal kenmerk

Met de dekking Aansprakelijkheid is de wettelijke aansprakelijkheid verzekerd voor schade veroorzaakt door uw caravan/vouwwagen wanneer de verzekering van het trekkende voertuig geen dekking biedt.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen.