Particuliere Rechtsbijstandverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze rechtsbijstandverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering krijg je juridische hulp van Stichting Rechtsbijstand Mobiliteitsbranche (SRM) bij een onverwacht conflict. Ook krijg je een vergoeding voor proceskosten, kosten van onafhankelijke deskundigen etc.

Extra informatie

Een medewerker van SRM levert de juridische hulpverlening. In sommige gevallen ben je vrij om zelf een advocaat in de arm te nemen. De vergoeding van de kosten van deze advocaat zijn gemaximeerd.
icon_waar-verzekerd-nl

Waar verzekerd?

Je bent verzekerd bij conflicten waarvoor de Nederlandse rechter bevoegd is en het recht van de Benelux of Duitsland van toepassing is. Voor conflicten in het verkeer geldt een Europadekking (incl. landen buiten Europa grenzend aan de Middellandse Zee).
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Met de Particuliere Rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor juridische bijstand bij de meest voorkomende juridische conflicten die je als particulier kunt hebben. Denk hierbij aan conflicten in het verkeer, conflicten met winkels of conflicten met een aannemer of met je werkgever.
icon_autoschade

Verkeer

Juridische hulp als je schade wilt verhalen die je in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade aan je auto door iemand anders.
icon_letsel

Letsel

Juridische hulp als je letselschade op een ander wilt verhalen. Bijvoorbeeld na een aanrijding, arbeidsongeval, of door een medische fout.
icon_wonen

Wonen

Juridische hulp bij een conflict over huur, (ver)koop of (ver)bouw van je woning. Of conflicten met buren of de overheid over je woning.
icon_werk

Werk en inkomen

Juridische hulp bij een conflict met werkgever of uitkeringsinstantie.
icon_kopen

Aankopen

Juridische hulp als je een conflict hebt over spullen die je koopt. Of over bijvoorbeeld een vakantieboeking of met dienstverleners (energie en telecom).
icon_familie

Familie en relaties

Juridische hulp bij een conflict op het gebied van personen- en familierecht dat geen betrekking heeft - of een gevolg is van - echtscheiding.
icon_vermogen

Fiscaal en vermogen

icon_wanneer-niet

Wanneer geen juridische hulp?

Als je het conflict te laat meldt. Ook echtscheiding, opzet en bestaande conflicten zijn uitgesloten. Net als zakelijke conflicten.
icon_rechtshulp

Vrije keuze rechtshulpverlener

Bij een gerechtelijke of administratieve procedure mag je zelf een rechtshulpverlener kiezen. Daarbij gelden speciale voorwaarden.

Extra informatie

De vergoeding van de kosten van de zelf gekozen rechtshulpverlener zijn gemaximeerd tot € 10.000,-.
icon_let-op

Let op

Meld een conflict direct bij ons voordat je andere actie onderneemt. We proberen het conflict dan zo snel mogelijk op te lossen.
icon_speciaal

Extra: juridisch advies

Bij een onrechtmatige daad, echtscheiding en de aankoop van een voertuig zonder schriftelijke garantie bestaat recht op eenmalig juridisch advies.
icon_wachttijd

Wachttijd

Nadat je de verzekering hebt afgesloten, is er een periode waarin je nog geen gebruik mag maken van de verzekering. Deze wachttijd is 3 maanden.

Extra informatie

Conflicten die ontstaan tijdens deze wachttijd zijn niet gedekt.
icon_maximum

Maximum kosten en drempel

De kosten die door de deskundigen van SRM worden gemaakt worden onbeperkt vergoed. De kosten van externe deskundigen zijn beperkt tot € 25.000,-. Je krijgt geen juridische hulp als je zaak over minder dan € 110,- gaat. Deze beperking geldt niet voor schade als gevolg van deelname aan het verkeer.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kun je de verzekering opzeggen.

Extra informatie

Kijk in de voorwaarden met betrekking tot de evenutele opzegtermijn.