Rechtsbijstandverzekering Particulieren Wat is wel en niet gedekt door deze rechtsbijstandverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering krijg je juridische hulp van Stichting Rechtsbijstand Mobiliteitsbranche (SRM) bij een onverwacht conflict. Ook krijg je een vergoeding voor proceskosten, kosten van onafhankelijke deskundigen etc.

Extra informatie

Een medewerker van SRM levert de juridische hulpverlening. In sommige gevallen ben je vrij om zelf een advocaat in de arm te nemen. De vergoeding van de kosten van deze advocaat zijn gemaximeerd.
icon_waar-verzekerd-nl

Waar verzekerd?

Je bent verzekerd bij conflicten waarvoor de Nederlandse rechter bevoegd is en het recht van de Benelux of Duitsland van toepassing is. Voor conflicten in het verkeer geldt een Europadekking (incl. landen buiten Europa grenzend aan de Middellandse Zee).
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Je kiest zelf waarvoor je wel of niet verzekerd bent. Je kunt kiezen uit verschillende opties.

Extra informatie

Keuze uit de rubrieken: A) Verkeer. B) Consument & Wonen. C) Inkomen.
icon_autoschade

Keuze: verkeer

Juridische hulp als je schade wilt verhalen die je in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade aan je auto door iemand anders. Ook is er dekking bij aankoop-, garantie- en reparatiegeschillen indien bij een BOVAG bedrijf gekocht of gerepareerd.

Extra informatie

Bij aankoop-, garantie- of reparatiegeschillen moet het voertuig in Nederland aangekocht of gerepareerd zijn en de nota moet € 200,- of meer bedragen.
icon_letsel

Letsel

Juridische hulp als je letselschade op een ander wilt verhalen. Bijvoorbeeld na een aanrijding, arbeidsongeval, of door een medische fout.

Extra informatie

De keuze van pakket bepaalt of er sprake is van juridische bijstand in geval van letsel.
icon_wonen

Keuze: wonen

Juridische hulp bij een conflict over huur, (ver)koop of (ver)bouw van je woning. Of conflicten met buren of de overheid over je woning.
icon_werk

Keuze: werk en inkomen

Juridische hulp bij een conflict met werkgever of uitkeringsinstantie.
icon_kopen

Keuze: aankopen

Juridische hulp als je een conflict hebt over spullen die je als consument koopt. Of over bijvoorbeeld een vakantieboeking of met dienstverleners (energie en telecom).
icon_familie

Keuze: familie en relaties

Juridische hulp bij een conflict op het gebied van personen- en familierecht dat geen betrekking heeft - of een gevolg is van - echtscheiding.
icon_vermogen

Fiscaal en vermogen

Juridische hulp bij een beroepsprocedure tegen de Belastingdienst. Of bij een conflict over een tweede huis in het buitenland of vermogensbeheer.
icon_wanneer-niet

Wanneer geen juridische hulp?

Als je het conflict te laat meldt. Ook echtscheiding, opzet en bestaande conflicten zijn uitgesloten. Net als zakelijke conflicten.
icon_rechtshulp

Vrije keuze rechtshulpverlener

Bij een gerechtelijke of administratieve procedure mag je zelf een rechtshulpverlener kiezen. Daarbij gelden speciale voorwaarden.

Extra informatie

De vergoeding van de kosten van de zelf gekozen rechtshulpverlener zijn gemaximeerd tot € 10.000,-.
icon_let-op

Let op

Meld een conflict direct bij ons voordat je andere actie onderneemt. We proberen het conflict dan zo snel mogelijk op te lossen.
icon_wachttijd

Wachttijd

Nadat je de verzekering hebt afgesloten, is er een periode waarin je nog geen gebruik mag maken van de verzekering. Deze wachttijd is 3 maanden bij de dekking Consument / wonen en inkomen. De dekking Verkeer kent geen wachttijd.

Extra informatie

Conflicten die ontstaan tijdens deze wachttijd zijn niet gedekt.
icon_maximum

Maximum kosten en drempel

De kosten die door de deskundigen van SRM worden gemaakt worden onbeperkt vergoed. De kosten van externe deskundigen zijn beperkt tot € 25.000,-. Je krijgt geen juridische hulp als je zaak over minder dan € 200,- gaat.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kun je de verzekering opzeggen.

Extra informatie

Kijk in de voorwaarden met betrekking tot de eventuele opzegtermijn.