Doorlopende reisverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze doorlopende reisverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade als je op reis bent. Bijvoorbeeld bij diefstal of een ongeval. Een reis mag maximaal twee maanden duren. Verlengen is niet mogelijk.
icon_voor-wie

Voor wie?

Je kunt de doorlopende reisverzekering afsluiten voor jezelf, je partner en/of kinderen jonger dan 21 jaar. Alle verzekerden moeten op hetzelfde adres wonen.
icon_waar-verzekerd-wereld

Waar verzekerd?

Je kiest zelf voor dekking in Europa of wereldwijd.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Je krijgt altijd hulp van onze Alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden we vervoer naar huis en hulp aan je gezin. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden.
icon_medisch

Medisch

We vergoeden de kosten van een spoedeisende of onverwachte medische behandeling, aanvullend op je zorgverzekering. Overleg altijd eerst met de Alarmcentrale.

Extra informatie

Het gaat om het vergoeden van het verschil tussen zorgkosten die je moet betalen en waarvoor je al via je zorgverzekering verzekerd bent (je zorgverzekering dekt niet in alle landen alle zorgkosten).
icon_schade-aan-spullen

Bagage

Verzekerd voor een dagwaarde tot maximaal € 2.500,- per verzekerde per reisperiode met een maximum van € 10.000,- voor alle verzekerden tezamen. Er geldt een eigen risico van € 75,- per gebeurtenis. Geld en betaalpassen zijn verzekerd tot maximaal € 750,-.

Extra informatie

Voor sommige zaken gelden bijzondere maximum bedragen per reisperiode. Deze kan je terugvinden in de polisvoorwaarden.
icon_bijzondere-sport

Keuze: bijzondere sporten

Ga je op wintersport of duiken? Sluit dan de aanvullende winter- en onderwatersport dekking af. Dan vergoeden we medische kosten bij een ongeluk, aanvullend op je zorgverzekering. Ook schade aan eigen of huurmateriaal is verzekerd tot € 950,-.
icon_reispech

Keuze: pech op reis

Bij pech met je eigen auto of motor ben je verzekerd van hulp door de Alarmcentrale. We vergoeden vervangend vervoer. En vervoer van je kapotte vervoermiddel naar huis. Schade aan, of diefstal van, je vervoermiddel is niet verzekerd.

Extra informatie

Bij het uitvallen van je motorrijtuig ouder dan 10 jaar als gevolg van pech, vervalt je recht op hulp.
icon_invalide

Ongevallen

Bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval keren wij een vast bedrag uit.
icon_annulering

Keuze: doorlopende annuleringsverzekering

Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet gaan? Dan vergoedt deze verzekering de (boekings)kosten die je al hebt gemaakt en niet terugkrijgt. Ook als je een reis moet afbreken, of bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur, krijg je een vergoeding.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij fraude of als je onzorgvuldig met je spullen omgaat. Of als schade ontstaat tijdens zakenreizen of vrijwilligerswerk.
icon_let-op

Let op

Bel bij schade altijd meteen de Alarmcentrale.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

Je verzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan ons. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen.