Natura uitvaartverzekering Nuvema Wat is wel en niet gedekt door deze natura uitvaartverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een natura uitvaartverzekering?

Deze verzekering keert geen geld uit. Wij betalen de kosten van de uitvaart direct aan de uitvaartverzorger, tot het bedrag dat je verzekert.
icon_voor-wie

Voor wie?

Je verzekert de kosten van de uitvaart van jezelf en/of iemand anders, bijvoorbeeld je partner of je kinderen. De verzekerde mag op het moment van afsluiten niet ouder zijn dan 75 jaar

Extra informatie

Je kunt ook iemand anders dan je partner verzekeren. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Kinderen zijn vanaf 20 weken zwangerschap meeverzekerd.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Je kiest zelf wat voor uitvaart je verzekert. Je kunt een bedrag of diensten verzekeren. Per regio kunnen de diensten en prijzen verschillen. De premie hangt af van de waarde van de diensten, de regio, het verzekerd bedrag, leeftijd en looptijd.
icon_uitvaart

Keuze uitvaartverzorger

Je kiest zelf een uitvaartverzorger.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij fraude, als je informatie over je gezondheid verzwijgt of als je de premie niet betaalt.
icon_let-op

Let op

Nuvema heeft een jaarlijkse zekerheidscheck. Wij controleren dan of de kosten van je uitvaart zijn gestegen. Wij doen je een voorstel als de kosten omhoog zijn gegaan. Bij het blok Indexering lees je hier meer over.
icon_speciaal

Extra: persoonlijke wensen en lokale prijzen

Nuvema baseert je uitvaartverzekering op je persoonlijke uitvaartwensen en de lokale prijzen. Je stelt de verzekering dus zelf samen. Samen met de zekerheidscheck (zie blok Indexering), zorgen wij er zo voor dat je op maat verzekerd blijft.
icon_medisch

Gezondheid

We stellen je een aantal vragen over je gezondheid. Als je andere mensen verzekert, stellen we vragen over hun gezondheid. Je antwoorden kunnen invloed hebben op de hoogte van je premie. Of je kunt de verzekering niet afsluiten.
icon_premie

Premie

Je kiest zelf hoe lang je premie betaalt. Hoe langer deze periode is, hoe lager de premie per maand wordt. En andersom: hoe korter deze periode is, hoe hoger de premie per maand wordt
icon_stijging

Indexering

Elk jaar kan een uitvaartverzorger de prijzen van de gekozen diensten wijzigen. Wij controleren dit elk jaar voor je. Als de prijzen zijn veranderd doen wij je een voorstel om het verzekerd bedrag aan te passen.

Extra informatie

Je hoeft de prijsverhogingen niet te accepteren. Dan blijft het verzekerd bedrag en de premie hetzelfde. Let dan wel op. Het kan dan wel zijn dat de verzekering niet meer voldoende is om de kosten van de uitvaart te betalen. Als de prijzen blijven stijgen, kan dit verschil steeds groter worden.
icon_looptijd

Looptijd

U bent uw hele leven verzekerd. Ook als u klaar bent met premie betalen.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

Je kunt de verzekering stoppen. De verzekering heeft dan een waarde. We kunnen kosten in mindering brengen op deze waarde. Het overgebleven bedrag blijft staan tot overlijden of we betalen het aan je uit.