Centraal Beheer Bromfietsverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze bromfietsverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een bromfietsverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade met uw bromfiets aan anderen of spullen van anderen. Schade aan uw eigen bromfiets kan aanvullend verzekerd worden met een WA+ - of All Riskdekking.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

U bent verzekerd voor schade die u met uw bromfiets veroorzaakt aan anderen of spullen van anderen. Deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht.
icon_diefstal-bromfiets

Keuze: diefstal of total loss

U krijgt de aanschafwaarde als de schade binnen 1 jaar na aanschaf ontstaat. Deze regel geldt voor bromfietsen met een aanschafwaarde tot € 10.000,-.

Extra informatie

U toont de aanschafwaarde aan met een aankoopnota of bankafschrift. Kunt u dat niet? Dan krijgt u de dagwaarde.
icon_schade-natuur

Keuze: schade door brand of natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, een overstroming of een aanrijding met een dier is verzekerd. Dit valt onder de WA+ - en All Riskverzekering.
icon_schade

Keuze: schade aan eigen bromfiets

Alle schade aan uw eigen bromfiets is verzekerd. Ook als de schade uw eigen schuld is. Dit valt onder de All Riskverzekering.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Onder andere bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling. Ook is er geen dekking als de bromfiets is opgevoerd.

Extra informatie

In sommige gevallen zijn wij wettelijk wel verplicht om de schade van de tegenpartij te vergoeden. Deze schade verhalen wij dan later op u.
icon_eigen-risico

Keuze: eigen risico

U kiest bij afsluiten van de verzekering of u bij schade géén eigen risico heeft, een eigen risico van € 150,- of een eigen risico van € 300,-.
icon_let-op

Let op

Als u de bromfiets na schade niet laat repareren krijgt u de helft van het schadebedrag uitgekeerd. Heeft u later weer schade? Dan krijgt u minder. We trekken het bedrag dat u eerder kreeg af van de nieuwe schade.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. U kunt de verzekering dagelijks opzeggen.