Centraal Beheer Inboedelverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze inboedelverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een inboedelverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan spullen in uw huis. Het gaat om schade door brand, diefstal, neerslag, storm en lekkage. U kunt ook kiezen voor een All Risk dekking.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Alle losse spullen in uw huis, zoals meubels, zachte vloerbedekking, apparatuur, levensmiddelen, kleding of sieraden.
icon_sieraden

Sieraden

Verzekerd tot €100.000,-. Bij diefstal geldt een maximum van €5.000,-. Als ze in een kluis liggen zijn ze verzekerd tot de waardeberging van de kluis.
icon_apparatuur

(Audio-) apparatuur

Verzekerd tot €100.000,-. Bij diefstal geldt een maximum van €7.500,-. Als de woning bouwkundig of elektronisch beveiligd is, geldt het maximum van €7.500,- niet.
icon_buiten-huis

Keuze: spullen buiten huis

Spullen buiten de woning zijn niet verzekerd op de Inboedelverzekering. Deze zijn te verzekeren op de Kostbaarheden Buitenshuisverzekering.
icon_wanneer-niet

Wat is niet verzekerd?

Wij keren niet uit bij een aardbeving, overstroming, slijtage of bij schade door constructiefouten of slecht onderhoud van de woning.
icon_vallen

Keuze: vallen en stoten

Schade aan uw inboedel door vallen en stoten is alleen verzekerd op de All Risk dekking.
icon_let-op

Let op

Waterschade is niet altijd gedekt. Geen dekking bij schade door neerslag via openstaande ramen of deuren. Of door lekkage via kitnaden en door vocht dat door de muren komt. Schade door overstroming of grondwater is ook niet verzekerd.

Extra informatie

Schade door overstroming is alleen gedekt als dat het gevolg is van hevige lokale neerslag.
icon_verzekerd-bedrag

Verzekerd bedrag

We vergoeden maximaal €100.000,-. U kunt een hoger verzekerd bedrag kiezen. We vergoeden meestal de nieuwwaarde van uw spullen. Dit is het bedrag om uw spullen nieuw te kopen. Soms betalen we de dagwaarde. Dat is het geval als de waarde net voor de schade minder is dan 40% van de nieuwwaarde.

Extra informatie

Er gelden soms maximeringen. Dat geldt voor diefstalgevoelige inboedel, lijfsieraden en horloges, edelmetaal, edelstenen en munten, geld, aanhangwagens en dergelijke, inboedel in uw kantoor en inboedel van anderen.
icon_contra-expert

Contra-expertise na schade

Bent u het niet eens met de schadevaststelling door onze expert? Dan kunt u zelf een expert inschakelen. Dit noemen wij een contraexpert. Hij regelt dan namens u de schade met ons. Wie deze kosten moet betalen is afhankelijk van de situatie.
icon_eigen-risico

Eigen risico

€ 50,- per gebeurtenis en per object bij schade aan een mobiele telefoon, laptop of tablet. € 100,- per gebeurtenis bij een volgende schade aan de inboedel binnen 3 jaar.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. U kunt uw verzekering dagelijks opzeggen.