Delta Lloyd Inboedelverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze inboedelverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een inboedelverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan spullen in uw huis. Het gaat daarbij om schade door onder andere brand, diefstal, neerslag, storm en lekkage.

Extra informatie

U kunt kiezen uit de dekkingen Extra Uitgebreid en Compleet. Kiest u voor de dekking Compleet? Dan bent u ook verzekerd als u of uw gezinsleden per ongeluk zelf schade veroorzaken aan uw spullen.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

De Delta Lloyd Inboedelverzekering verzekert uw spullen zoals meubels, kleding, sieraden, audiovisuele en computerapparatuur, muziek-instrumenten, kunst en antiek.
icon_sieraden

Sieraden

Binnenshuis zijn uw sieraden standaard verzekerd tot € 6.000,-. Voor een hoger verzekerd bedrag betaalt u extra premie.

Extra informatie

Buitenshuis zijn uw sieraden verzekerd als u kiest voor de module Buiten het huis. Hiervoor geldt een ander verzekerd bedrag dan binnenshuis.
icon_apparatuur

(Audio-) apparatuur

Binnenshuis zijn uw audiovisuele en computerapparatuur standaard verzekerd tot € 12.000,-. Voor een hoger verzekerd bedrag betaalt u extra premie.

Extra informatie

Buitenshuis zijn uw audiovisuele en computerapparatuur verzekerd als u kiest voor de module Buiten het huis. Hiervoor gelden andere verzekerde bedragen.
icon_buiten-huis

Spullen buiten huis

Wij vergoeden schade aan spullen in schuren, tuinen en op balkons.

Extra informatie

Hiervoor gelden andere voorwaarden dan bij schade binnenshuis.
icon_wanneer-niet

Wat is niet verzekerd?

Schade die ontstaat door bijvoorbeeld een aardbeving, slijtage, constructiefouten of eigen opzet is niet verzekerd.
icon_vallen

Keuze: vallen en stoten

Schade aan uw inboedel door vallen en stoten verzekert u met de dekking Compleet.
icon_let-op

Let op

Bekijk de polisvoorwaarden of vraag uw verzekeringsadviseur om advies. Zo bepaalt u welke inboedeldekking bij uw situatie past.
icon_speciaal

Extra keuze: module Buiten het huis

Met de module Buiten het huis verzekert u uw spullen ook buitenshuis tegen schade en diefstal tot maximaal € 5.000,-.

Extra informatie

Voor sommige spullen gelden andere maximum bedragen. Bijvoorbeeld voor foto- en filmapparatuur, draagbare computers, telefoons, sieraden, brillen en contactlenzen.
icon_verzekerd-bedrag

Verzekerd bedrag

We vergoeden meestal de nieuwwaarde van uw spullen. Zijn deze bij schade minder waard dan 40% van de nieuwwaarde? Dan krijgt u de dagwaarde. Voor kunst en antiek geldt de zeldzaamheidswaarde.

Extra informatie

Nieuwwaarde is het bedrag waarvoor u de spullen nieuw kunt kopen. Dagwaarde is de waarde van de spullen vlak voor het moment van de schade.
icon_contra-expert

Contra-expertise na schade

Bent u het niet eens met de schadevaststelling door onze expert? Dan kunt u ook zelf een expert inschakelen. Neem over de vergoeding van deze kosten vooraf contact met ons op.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Bij sommige schades betaalt u een eigen risico. Laat u de schade repareren via Direct Schade Herstel? Dan betaalt u de helft van uw eigen risico.

Extra informatie

Direct Schade Herstel is een uitgebreid netwerk van schadeherstellers.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan direct aan ons. Na het eerste jaar kunt u de verzekering op ieder moment opzeggen. U hebt dan een opzegtermijn van een maand.