Delta Lloyd Motorverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze motorverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een motorverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade door of aan uw motor. De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht. U kiest zelf voor aanvullende dekkingen.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Wettelijke Aansprakelijkheid verzekert schade aan zaken van een ander en aan personen (letselschade).
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Kunt u na een een verkeersongeval niet verder rijden? Dan hebt u recht op hulpverlening in binnen- en buitenland. Hiervoor neemt u contact op met de Delta Lloyd Helpdesk. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Op uw groene kaart staat in welke landen u hulp buiten Nederland krijgt.

Extra informatie

Voorbeelden van hulpverlening na een ongeval: slepen en bergen van uw motor, repatriëring (vervoer naar huis), noodreparaties langs de weg, opsturen van onderdelen en vergoeding van extra verblijfskosten in het buitenland.
icon_diefstal-motor

Diefstal of total loss

Bij diefstal (verzekerd vanaf de WA + Mini- cascodekking) en total loss van de motor hebt u recht op de nieuwwaarde totdat de motor 3 jaar oud is. Bij een tweedehands motor krijgt u de dagwaarde.

Extra informatie

De nieuwwaarde is de waarde van een nieuwe, vergelijkbare motor. De dagwaarde is de waarde op het moment dat de schade ontstond.
icon_schade-natuur

Keuze: schade door brand of natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, een overstroming of een aanrijding met een dier is verzekerd. Dit valt onder de Mini-Cascoverzekering.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Schade door (een poging) tot inbraak is verzekerd onder de Mini-Cascoverzekering. En diefstal uit het bagagevak van de motor ook. De schade die we vergoeden, hangt af van het type motor. En hoe goed deze beveiligd is. Ook joyriding is verzekerd.
icon_schade

Keuze: schade aan eigen motor

Wilt u dat ook de schade aan uw motor wordt vergoed die u zelf veroorzaakt, als de motor wordt aangereden, in het water terechtkomt of wordt beschadigd door vandalisme? Kies dan voor de Cascoverzekering.
icon_reispech

Pechhulp

De Delta Lloyd Motorverzekering kent geen module Pechhulp.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of bij rijden zonder geldig rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens racen, verhuur of vervoer tegen betaling.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Voor schade onder de module Wettelijke Aansprakelijkheid hebt u geen eigen risico. Uw eigen risico voor de modules Diefstal, Aanrijding, Brand, Storm en Natuur is € 135,-.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat u geen schade claimt, krijgt u premiekorting (tot een maximum). Als u schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen. Of u betaalt een toeslag.
icon_speciaal

Extra keuze: extra modules

U kunt bij de Delta Lloyd Motorverzekering aanvullende modules verzekeren. Dit zijn Rechtsbijstand Motorrijtuig, Ongevallen Opzittenden en Accessoires.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan direct aan ons. U kunt de verzekering op ieder moment, zonder opzegtermijn, opzeggen.