Dit informatiedocument geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Welk soort verzekering is dit?

Als een werknemer door arbeidsongeschiktheid niet kan werken, moet de werkgever zijn loon doorbetalen. Deze verzekering vergoedt dit voor maximaal 104 weken.

Wat is verzekerd?

Deze verzekering is voor werkgevers. U meldt alle werknemers aan die bij u op de loonlijst staan, ook werknemers met een tijdelijk contract. U bepaalt zelf tot welke leeftijd uw werknemers verzekerd zijn: tot AOW-gerechtigde leeftijd of tot 70 jaar. Ook kunt u ervoor kiezen om oproepkrachten niet mee te verzekeren.

Keuze: vergoeding werkgeverlasten

Wanneer deze zijn meeverzekerd vergoeden we ook een deel van de andere kosten die doorlopen bij ziekte van een werknemer. Zoals de premies voor de werknemersverzekeringen en de vergoeding voor de inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekeringswet.

Keuze: verzuimbegeleiding

U kunt kiezen voor begeleiding door een arbodienst waarmee wij samenwerken. Of u kiest ervoor om deze begeleiding zelf te organiseren. Gaat u via ons een contract aan met een arbodienst waarmee wij samenwerken? Dan bieden wij preventie- en re-integratiebudgetten bij (dreigende) ziektegevallen en poortwachtergarantie.

Re-integratie

U heeft een persoonlijke VerzuimCoach die met u meedenkt over het voorkomen van verzuim en de reintegratie van arbeidsongeschikte werknemers. Bijvoorbeeld door het verzuimbeleid met u te bespreken om het verzuim te beperken. Er wordt dus werk gemaakt van zowel preventie als re-integratie.

Overlijdensuitkering

Wij vergoeden ook de eenmalige wettelijke overlijdensuitkering die u moet betalen aan de nabestaande(n) als uw arbeidsongeschikte werknemer overlijdt.

Wat is niet verzekerd?

Sommige werknemers zijn niet meeverzekerd, bijvoorbeeld directeur(en)- grootaandeelhouder(s). Voor het meeverzekeren van de partner of familie van een DGA gelden specifieke voorwaarden.

Arbeidsongeschiktheid bij aanvang

Wij keren niet uit als de werknemer arbeidsongeschikt was toen hij in dienst kwam of toen u de verzekering afsloot. Wij kunnen een uitkering ook weigeren als u kon weten dat een werknemer binnen een halfjaar na de start van de verzekering of zijn dienstverband arbeidsongeschikt zou worden.

Detentie, molest en atoomkernreacties

U ontvangt geen uitkering als uw medewerker in de gevangenis of in voorlopige hechtenis zit of ter beschikking is gesteld (tbs). Ook is er geen dekking als de arbeidsongeschiktheid het gevolg is van molest of atoomkernreacties.

Fraude of opzet

Wij keren niet uit als er sprake is van fraude of wanneer de arbeidsongeschiktheid het gevolg is van opzet of roekeloosheid.

Lang uitgezonden naar het buitenland

Is uw werknemer langer dan een maand uitgezonden naar het buitenland en valt de eerste ziektedag in de periode dat hij in het buitenland werkt. Dan keren wij niet uit.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Als u de verplichtingen uit de verzekering niet nakomt heeft dit gevolgen voor de dekking.

Eigen risico

Er geldt een eigenrisicoperiode in dagen. U bepaalt zelf hoe lang die is. In deze periode krijgt u geen vergoeding voor het doorbetalen van loon van zieke werknemers.

Veranderingen

Verandert er iets in de situatie van uw bedrijf? Meld dat dan zo snel mogelijk aan ons. Een fusie of overname heeft bijvoorbeeld grote gevolgen voor deze verzekering.

Maximaal verzekerd

U kunt per werknemer maximaal  125.000,- aan loonsom per jaar verzekeren plus eventueel de werkgeverslasten.

Terrorisme

Houdt de arbeidsongeschiktheid verband met terrorisme? Dan is de dekking mogelijk beperkt.

Waar ben ik gedekt?

De verzekering geldt voor werknemers die in Nederland wonen.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Voor deze verzekering moet u zich laten ondersteunen door een geregistreerde bedrijfsarts of arbodienst. U moet al uw werknemers verzekeren en u houden aan de Wet verbetering poortwachter. Geef ziekmeldingen of betermeldingen op de eerste dag aan ons en de arbodienst door.

Gezondheid

Bij het beoordelen van de aanvraag gebruiken wij geen gezondheidsgegevens van uw werknemers. Wij maken wel gebruik van algemene verzuiminformatie. Medewerkers die arbeidsongeschikt zijn, worden in de verzekering opgenomen zodra ze vier aaneengesloten weken volledig arbeidsgeschikt zijn.

Wanneer en hoe betaal ik?

U kunt kiezen of u de premie per maand, kwartaal, halfjaar of eenmaal per jaar betaalt. Betalen kan via een automatische incasso. Of u maakt zelf het bedrag over.

Premie

In de eerste looptijd verhogen wij uw premiepercentage alleen in bijzondere gevallen. Daarna bepalen we jaarlijks het premiepercentage op basis van de kenmerken van uw bedrijf en de in voorgaande jaren uitgekeerde schade. We berekenen de jaarpremie door de SV-lonen op te tellen en dit totaal te vermenigvuldigen met uw premiepercentage.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Werknemers zijn verzekerd vanaf het moment dat zij zijn aangemeld. De dekking wordt na de afgesproken looptijd telkens automatisch verlengd met één jaar of eerder als u opzegt of als wij opzeggen.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Na de eerste contractstermijn kunt u de verzekering dagelijks schriftelijk opzeggen via Postbus 50, 4330AB Middelburg of via inkomenacceptatie@dezeeuwse.nl. Er geldt een opzegtermijn van een maand.