Deze Verzekeringskaart geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.
Deze verzekering vergoedt schade aan verkeersdeelnemers. Het gaat daarbij om schade door letsel, schade door overlijden of schade aan spullen.
{Mogelijk extra detail-informatie of toelichting van begrippen}
Wij vergoeden schade door een verkeersongeval dat je krijgt als je in je verzekerde auto zit. En ook in de directe nabijheid van de auto. Wanneer je in- of uitstapt, onderweg de auto repareert of medeweggebruikers helpt. Of wanneer je aan het tanken bent of de accu voor de aandrijving oplaadt.
Je bent ook verzekerd als je zelf aansprakelijk bent, of als onduidelijk is wie aansprakelijk is. Bij een verkeersongeval moet minstens één motorrijtuig, metro, tram of trein direct betrokken zijn.
We vergoeden maximaal € 1.000.000,- per gebeurtenis voor alle getroffen verzekerden samen.
Je bent ook verzekerd voor schade als gevolg van een verkeersongeval die je lijdt als bestuurder of passagier van een ander motorrijtuig dan de verzekerde motorrijtuigen.
Met motorrijtuig bedoelen wij alle motorrijtuigen zoals omschreven in artikel 1 van de Wet Aansprakelijkheidsverzekeringen Motorrijtuigen (W.A.M.). Behalve een fiets met elektrische trapondersteuning (elektrische fiets).
Je bent ook verzekerd als je schade lijdt als gevolg van een verkeersongeval tijdens andere deelname aan het verkeer.
Je bent ook verzekerd voor schade die je lijdt als bestuurder of passagier van een fiets, als voetganger of als als passagier van een metro, tram of trein.
Wij vergoeden schade aan je bagage, kleding of spullen in de auto.
Overlijdt een verzekerde inzittende door het verkeersongeval? Dan vergoeden wij bijvoorbeeld het verlies van levensonderhoud van zijn nabestaanden, de uitvaartkosten en affectieschade voor zijn nabestaanden.
Wij stellen de schade vast op grond van Afdeling 10 van Titel 1 van Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek. Daarin staat ook beschreven wat onder affectieschade valt.
Letselschade
Loopt een verzekerde inzittende door het verkeersongeval letsel op? Dan vergoeden wij bijvoorbeeld zijn verlies van arbeidsvermogen, de medische kosten die zijn zorgverzekeraar niet vergoedt, zijn smartengeld, affectieschade voor zijn naasten.
Het letsel kan zowel lichamelijk als psychisch zijn.
Wij stellen de schade vast op grond van Afdeling 10 van Titel 1 van Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek. Daarin staat ook beschreven wat onder smartengeld en affectieschade valt.
Raakt een verzekerde blijvend invalide door het verkeersongeval? Dan vergoeden wij zijn schade zoals hierboven onder 'Letselschade' is aangegeven.
U bent niet verzekerd als u geen toestemming hebt van een bevoegd persoon om het motorrijtuig te gebruiken als bestuurder of als passagier.
Schade aan je motorrijtuig zelf is niet verzekerd op deze verzekering. Daarvoor moet je een Casco Allriskverzekering voor je motorrijtuig afsluiten.
Je bent niet verzekerd als je bij het afsluiten van de verzekering of bij een schade fraude pleegt. Of als er bij schade sprake is van opzet of roekeloosheid of criminele en strafbare activiteiten. Je bent ook niet verzekerd als de schade het gevolg is van molest of een atoomkernreactie.
Onder molest verstaan we: binnenlandse onlusten, burgeroorlog, gewapend conflict, muiterij, oproer en opstand.
Je bent niet verzekerd voor een verkeersongeval tijdens verhuur of lease van je verzekerde motorrijtuig aan een ander. Of als je de auto zakelijk gebruikt. Bijvoorbeeld voor vervoer van personen of vracht tegen betaling, waaronder koeriersdiensten of het gebruik van het voertuig als lesmotorrijtuig.
Je bent niet verzekerd als de bestuurder van het motorrijtuig op het moment van de gebeurtenis geen geldig wettelijk rijbewijs heeft voor het motorrijtuig. Of als de bestuurder en/of de begeleider niet voldoet aan de regels van 2toDrive (begeleid rijden).
Je bent niet verzekerd als je in of op een voertuig niet op een officiële zitplaats zit. Zitten er meer personen op een officiële zitplaats dan is toegestaan? Dan vergoeden wij ieder zijn schade naar verhouding van het aantal toegestane en het aantal aanwezige passagiers.
Je bent wel verzekerd als je in een bus, metro, tram of trein staat.
We vergoeden maximaal € 1.000.000,- per gebeurtenis voor alle getroffen verzekerden samen. Is er meer dan 1 verzekerde die schade heeft? En is de totale schade hoger dan het verzekerde bedrag? Dan verdelen wij het verzekerde bedrag over de getroffen verzekerden evenredig aan de schade die zij hebben.
Heb je tijdens het verkeersongeval geen wettelijke verplichte autogordel om of geen wettelijk verplichte helm op? Dan vergoeden wij 75% van het schadebedrag. Dit geldt alleen voor schade door lichamelijk letsel. En als je kunt bewijzen dat het letsel niet is veroorzaakt of verergerd doordat je geen autogordel of helm droeg, vergoeden wij de schade volledig.
Met een verkeersongeval bedoelen wij een gebeurtenis waarbij schade wordt veroorzaakt door een aanrijding, een botsing, in het water raken, omslaan, slippen of van de weg raken, of door blikseminslag, brand of ontploffing. Bij de gebeurtenis moet minstens één motorrijtuig, metro, tram of trein direct betrokken zijn.
Wij vergoeden de nieuwwaarde van de spullen. Zijn je spullen minder waard dan 40% van de nieuwwaarde? Of gebruikte je de spullen niet meer, of gebruikte je ze anders dan waarvoor ze bedoeld zijn? Dan vergoeden wij de dagwaarde van de spullen.
Met nieuwwaarde van de spullen bedoelen wij het bedrag dat nodig is om dezelfde en gelijkwaardige spullen nieuw te kopen. Met dagwaarde van de spullen bedoelen wij de nieuwwaarde net voor de gebeurtenis, verminderd met een bedrag voor waarde- vermindering door ouderdom of slijtage.
Je bent verzekerd in de landen die in de polisvoorwaarden (artikel 2.1) staan genoemd.
Als je de verzekering aanvraagt of je hebt schade, moet je onze vragen eerlijk beantwoorden. Je moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk. Werk volledig mee bij de schadeafhandeling. En geef veranderingen in je situatie zo snel mogelijk door.
Overlijd je door het verkeersongeval? Dan gelden sommige verplichtingen voor de erfgenamen of nabestaanden.
Houd je je niet aan de verplichtingen en schaad je onze belangen? Dan kan dat gevolgen hebben. Wij kunnen een uitkering dan afwijzen en/of je verzekering aanpassen. Bijvoorbeeld de premie of de polisvoorwaarden. Of we kunnen zelfs de verzekering beëindigen.
Je kunt kiezen of je je premie maandelijks, per kwartaal, per half jaar of eenmaal per jaar betaalt. Betalen kan via een automatische incasso. Of je maakt zelf het bedrag over.
De verzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat en geldt voor een jaar. We verlengen je verzekering telkens met een jaar. We kunnen de verzekering stoppen, bijvoorbeeld als je de premie niet op tijd betaalt of bij fraude.
Je kunt de verzekering dagelijks opzeggen zonder opzegtermijn. Dit kan schriftelijk of digitaal bij je verzekeringsadviseur of rechtstreeks bij ons. De verzekering eindigt dan op de datum die jij aangeeft. Ontvangen wij de opzegging na de datum die jij aangeeft? Dan eindigt de verzekering op de dag waarop wij de opzegging ontvangen.