Dit informatiedocument geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.
Wordt een medewerker arbeidsongeschikt? En bepaalt het UWV na 2 jaar ziekte dat deze medewerker minder dan 35% arbeidsongeschikt is? Dan ontvangt hij geen WIA-uitkering van UWV. Met de WIA AO minder dan 35% verzekert u een aanvulling op het inkomen van uw medewerkers als deze 15-35% arbeidsongeschikt zijn volgens de WIA.
De verzekering geldt voor alle medewerkers met een arbeidsovereenkomst die bij u op de loonlijst staan, ook de oproepkracht. De verzekering vult het inkomen van uw medewerker aan als hij 15-35% arbeidsongeschikt is.
We kennen verschillende uitkeringsmogelijkheden, van een vast percentage tot een gestaffelde uitkering. Vraag ernaar bij uw verzekeringsadviseur.
Het verzekerd bedrag is gelijk aan het verzekerde loon op de 1e arbeidsongeschiktheidsdag.
Directeur(en)-grootaandeelhouder(s) en directeuren met een managementovereenkomst zijn niet verzekerd.
Wij keren niet uit als de medewerker arbeidsongeschikt was toen hij in dienst kwam of toen u de verzekering afsloot. Wij keren ook niet uit als u de medewerker niet aangemeld heeft.
Ook kunnen wij de uitkering weigeren als u kon weten dat een medewerker binnen een halfjaar na aanvang van de verzekering of zijn dienstverband arbeidsongeschikt zou worden.
U bent niet verzekerd bij arbeidsongeschiktheid ontstaan door opzet of roekeloosheid van u of uw medewerker. U krijgt geen vergoeding als uw medewerker in detentie zit of als de arbeidsongeschiktheid het gevolg is van molest, atoomkernreactie of terrorisme. Ook als de sanctiewet van toepassing is krijgt u geen uitkering.
Ook bent u niet verzekerd bij fraude en misleiding.
Als de verplichtingen uit de verzekering niet nagekomen worden heeft dit gevolgen voor de dekking.
U kunt kiezen voor een uitkering met een maximale uitkeringsduur of tot de AOW-gerechtigde leeftijd. We keren alleen uit als de medewerker nog inkomen uit arbeid heeft, maar niet meer als hij ten minste hetzelfde verdiende als voor zijn arbeidsongeschiktheid.
Verandert er iets in de situatie van uw bedrijf? Meld dat dan zo snel mogelijk aan ons. Een fusie of overname heeft bijvoorbeeld grote gevolgen voor deze verzekering
Komt een zieke medewerker bij u in dienst door een verandering in uw bedrijfssituatie, zoals een fusie of overname? Dan valt deze medewerker niet (meteen) onder deze verzekering, maar pas als hij vier weken aaneengesloten volledig zijn werk heeft verricht.
Per medeweker kunt u maximaal € 125.000,00 aan loon verzekeren.
De verzekering geldt voor werknemers die in Nederland wonen. De uitkering kan je in bepaalde situaties ook in het buitenland ontvangen.
Laat ons uiterlijk in de 42e week weten wanneer een medewerker arbeidsongeschikt is. Meld nieuwe medewerkers binnen 30 dagen bij ons aan. Ook medewerkers die uit dienst gaan geeft u binnen 30 dagen door. Salariswijzigingen geeft u binnen 30 dagen door. U moet er samen met de zieke medewerker alles aan doen om te zorgen dat de medewerker weer aan het werk kan.
Als u de verzekering aanvraagt, dan vragen we niet naar de gezondheid van uw medewerkers.
U kunt kiezen of u uw premie per maand, kwartaal, half jaar of jaar betaalt. Betalen kan via een automatische incasso. Of u maakt zelf het bedrag over.
De verzekering begint op de datum die op de polis staat. De verzekering duurt 3 jaar. Daarna verlengen we uw verzekering. Na de 1e contracttermijn kunt u de verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van een maand. De uitkering loopt maximaal tot de AOW-gerechtigde leeftijd. Betaalt u de premie niet op tijd? Dan kunnen wij de verzekering stoppen.
Na het eerste contracttermijn kunt u de verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van een maand. Deze opzegging kunt u naar uw verzekeringsadviseur sturen.