Caravanverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze caravanverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een caravanverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan uw caravan of vouwwagen. Of schade die uw losgekoppelde caravan of vouwwagen veroorzaakt aan anderen en hun spullen. Dit is de basisdekking. U kunt kiezen voor aanvullende dekkingen.
icon_hulp-auto

Keuze: hulpverlening na een ongeval

Wij vergoeden onder andere het slepen, vervangend verblijf en het vervoer naar huis bij een ongeluk, ziekte of noodreparatie.

Extra informatie

U kunt zelf kiezen of u de dekking Hulpverlening en/of de dekking Vervangend Vervoer wilt meeverzekeren.
icon_diefstal-caravan

Diefstal of total loss

Is uw caravan of vouwwagen gestolen? Dan vergoeden wij de verzekerde waarde zoals die staat aangegeven op het polisblad. Is uw caravan/vouwwagen beschadigd en kan deze niet meer gerepareerd worden? Dan vergoeden wij de verzekerde waarde verminderd met de waarde van de restanten.

Extra informatie

U heeft waardegarantie voor de waarde van uw caravan of vouwwagen. U kunt kiezen uit 1, 3 of 5 jaar waardegarantie. Op het polisblad staat het verzekerde bedrag en de looptijd die u gekozen heeft voor de waardegarantie.
icon_schade-natuur

Schade door brand of natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, bliksem, ontploffing of storm is standaard verzekerd.

Extra informatie

U kunt ook hagelschade meeverzekeren.
icon_hagel

Keuze: schade door hagel en storm

Schade door hagel kun je extra meeverzekeren. Stormschade is standaard verzekerd.
icon_inboedel-vervoer

Keuze: inboedel

Spullen in de caravan of vouwwagen zijn verzekerd, zoals servies, beddengoed en kleding. Of wij de schade vergoeden, hangt af van hoe de spullen zijn opgeborgen (in een gesloten kast of uit het zicht). En of uw caravan op slot was.
icon_uitrusting

Keuze: uitrusting

U kunt er voor kiezen om schade aan de voortent/luifel of accessoires zoals een schotelantenne mee te verzekeren.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

U kunt ervoor kiezen om pechhulp mee te verzekeren. Pechhulp is onderdeel van de dekking Hulpverlening. Deze dekking biedt onder andere hulp bij pech onderweg met uw caravan of vouwwagen.
icon_reparatie

Reparatie

U kiest zelf wie de schade repareert. De Europeesche werkt samen met Omnia, een samenwerkingsverband van caravanherstel-bedrijven. Zij geven uitgebreide garantie op reparaties. Laat u uw schade repareren bij een Omnia-herstelbedrijf? Dan bespaart u € 150,- op uw eigen risico.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Is de caravan of vouwwagen aan uw auto gekoppeld? Dan gelden dezelfde uitsluitingen als bij een autoverzekering. Wij vergoeden bijvoorbeeld geen schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs.
icon_caravanstalling

Stallen

Uw caravan of vouwwagen is ook verzekerd in een overdekte en bewaakte stalling.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Het standaard eigen risico is € 225,- per gebeurtenis. Laat u de schade repareren bij een Omnia-herstelbedrijf? Dan bespaart u € 150,- op het eigen risico. U kunt ook kiezen voor een eigen risico van € 0,-. Hiervoor betaalt u een premietoeslag.
icon_let-op

Let op

Gebruik voor diefstalpreventie van uw caravan of vouwwagen goedgekeurde sloten. Een overzicht van goedgekeurde sloten en andere beveiligingsmiddelen vindt u op www.europeesche.nl/verzekering/caravanverzekering.
icon_speciaal

Extra keuze: particuliere verhuur

U kunt de particuliere verhuur aan een privépersoon meeverzekeren. Het gaat dan om verhuur voor recreatief gebruik. Wanneer u voor deze dekking kiest, bent u op dat moment verzekerd voor dezelfde dekkingen als de dekkingen die u gekozen heeft.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan ons of aan jouw verzekeringsadviseur. Na het eerste jaar kun u de verzekering dagelijks opzeggen. Er geldt een opzegtermijn van 30 dagen.