Kortlopende reisverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze kortlopende reisverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade als u op reis bent. Bijvoorbeeld bij diefstal of een ongeval. De kortlopende reisverzekering geldt voor de duur van de reis.
icon_voor-wie

Voor wie?

U kunt de kortlopende reisverzekering afsluiten voor uzelf, uw partner en/of kinderen. Of voor andere reisgenoten met wie u op reis gaat.
icon_waar-verzekerd-wereld

Waar verzekerd?

U kiest zelf voor dekking in Europa of wereldwijd, afhankelijk van uw reisbestemming. De dekking Europa geldt ook voor Cyprus en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. In Nederland bent u alleen verzekerd bij minimaal één betaalde overnachting.

Extra informatie

De dekking Europa geeft dekking in het werelddeel dat oostelijk tot aan de Oeral en de Kaukasus loopt inclusief Georgië, Armenië en Azerbeidzjan en westelijk tot en met IJsland, Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden. Daarnaast geldt de dekking Europa ook voor Cyprus en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

U krijgt altijd hulp voor personen als u of een andere verzekerde hulp nodig heeft door ziekte, een ongeluk of overlijden van u, uw reisgenoot of directe familie of door een natuurramp. Deze hulp wordt verzorgt via de Europeesche Hulplijn

Extra informatie

U kunt uw verzekering aanvullen met extra keuzedekkingen.
icon_medisch

Keuze: medisch

Met de dekking Geneeskundige kosten bent u verzekerd voor de kosten van een spoedeisende en onverwachte, noodzakelijke medische behandeling, aanvullend op uw zorgverzekering. Het is noodzakelijk dat u een geldige Nederlandse basis zorgverzekering heeft.
icon_schade-aan-spullen

Keuze: bagage

Met de dekking Bagage bent u verzekerd tegen schade die is ontstaan door diefstal, beschadiging of verlies van uw bagage of reisdocumenten. U kiest zelf de hoogte van de maximale vergoeding. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van de gekozen dekking.

Extra informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijke bagagedekkingen en over de maximale vergoedingen in geval van schade aan bagage? Dit kunt u vinden in de productvoorwaarden en in de afschrijvingslijst die wij hiervoor hanteren.
icon_bijzondere-sport

Keuze: bijzondere sporten

Het beoefenen van reguliere sporten op reis is verzekerd. Voor Skiën en snowboarden is een aanvullende dekking nodig. Met deze dekking heeft u een ‘upgrade’ van uw andere dekkingen. Zodat de dekkingen die u heeft afgesloten -zoals Medische kosten, Bagage en Ongevallen -ook van toepassing zijn.
icon_reispech

Keuze: pech op reis

Met de dekking Hulp en huur vervoermiddel bent u verzekerd van vervangend vervoer en hulp wanneer uw vervoermiddel of de bestuurder uitvalt. Schade aan, diefstal van, of schade door het te zwaar beladen van je vervoermiddel is niet verzekerd.
icon_invalide

Keuze: ongevallen

Met de dekking Ongevallen bent u verzekerd in geval van blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. Wij keren dan eenmalig een vast bedrag uit.
icon_annulering

Kortlopende annuleringsverzekering

Wilt u zich beschermen tegen de kosten van annulering en het eerder afbreken van een reis? U kunt hiervoor een aparte annuleringsverzekering sluiten.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

U bent niet verzekerd als aan uw reis bijzondere gevaren zijn verbonden. Of bij fraude of als u onzorgvuldig met uw spullen bent omgegaan. Bijvoorbeeld als u zichtbaar spullen in uw voertuig achter laat. Ook moet de oorzaak of reden van de schade buiten uw schuld en onvoorzien.

Extra informatie

Voor de schadeafhandeling is het noodzakelijk dat u ook aan uw verplichtingen voldoet, zoals tijdig schade melden, aangifte doen van diefstal en meewerken bij schadebehandeling.
icon_let-op

Let op

Gaat er iets mis op reis? En heeft u dringend hulp nodig vanwege pech, een ongeval of ziekenhuisopname? Dan kunt u 24 uur per dag bellen met de Europeesche Hulplijn.
icon_speciaal

Extra: speciaal kenmerk

Met de dekking Extra sportuitrusting kunt u uw sportuitrusting extra verzekeren. Deze uitbreiding komt bovenop het verzekerd bedrag voor bagage. Met de dekking Rechtsbijstand bent u verzekerd voor rechtsbijstand door de deskundigen van DAS.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

Uw verzekering begint op de ingangsdatum van de reis en stopt automatisch op de einddatum van uw reis.