Motorverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze motorverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een motorverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade door of aan uw motor. Dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht en is een vast onderdeel van deze verzekering. Daarnaast kunt u kiezen voor aanvullende dekkingen.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

U bent verzekerd voor schade die uw motor veroorzaakt aan anderen of aan hun voertuigen of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Wij vergoeden onder andere het transport van uw motor, vervangend vervoer, vervoer naar huis bij een ongeluk, ziekte of noodreparatie.

Extra informatie

Hulpverlening in Nederland en Europa is standaard meeverzekerd. De uitgebreide pechdekking is van toepassing bij beperkt en volledig casco en ook voor motoren tot en met 10 jaar oud met uitsluitend WA dekking. Hulp wordt verleend door de Europeesche Hulplijn.
icon_diefstal-motor

Diefstal of total loss

Bij een nieuwe motor krijgt u de nieuwwaarde vergoed. Bij een tweedehands motor vergoeden wij de aanschafwaarde of dagwaarde.

Extra informatie

De nieuwwaarde is de waarde van een nieuwe, vergelijkbare motor. De aanschafwaarde is wat u voor de motor heeft betaald. De dagwaarde is de nieuwwaarde verminderd met een bedrag voor veroudering en/of slijtage.
icon_schade-natuur

Keuze: schade door brand of natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, overstroming of een aanrijding met een dier is verzekerd. Dit valt onder de Beperkt Cascoverzekering.
icon_diefstal-inbraak

Keuze: inbraak

Schade door (een poging) tot inbraak is verzekerd. En diefstal uit het bagagevak van de motor ook. De schade die we vergoeden, hangt af van het type motor. En hoe goed deze beveiligd is.
icon_schade

Keuze: schade aan je motor

Alle schade aan uw eigen motor is verzekerd. Ook als de schade uw eigen schuld is. Dit valt onder de Allrisk dekking.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

De dekking Woonplaatsservice biedt hulp bij pech in uw woonplaats met uw motor. Hierbij gelden voorwaarden, zoals het bouwjaar van de motor.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Bij schade door opzet of bij rijden zonder geldig rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens racen, verhuur of vervoer tegen betaling.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Het standaard eigen risico bedraagt € 150,-. Onder bepaalde voorwaarden geldt een hoger eigen risico. Bijvoorbeeld voor jonge bestuurders of diefstalgevoelige motoren.

Extra informatie

Het is mogelijk om een hoger eigen risico te kiezen tegen premiekorting. Het eigen risico bij diefstal in één van de 4 grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en in de provincie Limburg bedraagt € 450,- maar wordt verlaagd naar € 150,- als de motor is voorzien van minimaal een klasse 1 VbV/SCM goedgekeurd anti-diefstalsysteem.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat u geen schade claimt, kunt u premiekorting krijgen (tot een maximum). Als u schade claimt, kan de korting (deels) vervallen. Of u betaalt een toeslag.

Extra informatie

U kunt de no-claimkorting van uw (elders) lopende autoverzekering ook toepassen als extra korting op uw nieuwe motorverzekering
icon_speciaal

Extra: sportmotoren

Als uw motor meer dan 75 kW (100 pk) motorvermogen heeft, dient u minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van uw motorrijbewijs en schadevrij te hebben gereden.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan ons of aan uw verzekeringsadviseur. Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen. Er geldt een opzegtermijn van 30 dagen.