Deze Verzekeringskaart geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Welk soort verzekering is dit?

Deze verzekering vergoedt schade door of aan jouw motor.

Wat is verzekerd?

Dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht en is een vast onderdeel van deze verzekering. Daarnaast kun je kiezen voor aanvullende dekkingen.

Aansprakelijkheid (WA)

Je bent verzekerd voor schade die jouw motor veroorzaakt aan anderen of aan hun voertuigen of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.

Hulpverlening na een ongeval

Wij vergoeden onder andere het transport van je motor, vervangend vervoer, vervoer naar huis bij een ongeluk, ziekte of noodreparatie.

Extra informatie

Hulpverlening in Nederland en Europa is standaard meeverzekerd. De uitgebreide pechdekking is van toepassing bij beperkt en volledig casco en ook voor motoren tot en met 10 jaar oud met uitsluitend WA dekking. Hulp wordt verleend door de Europeesche Hulplijn.

Diefstal of total loss

Bij een nieuwe motor krijg je de nieuwwaarde vergoed. Bij een tweedehands motor vergoeden wij de aanschafwaarde of dagwaarde.

Extra informatie

De nieuwwaarde is de waarde van een nieuwe, vergelijkbare motor. De aanschafwaarde is wat je voor de motor hebt betaald. De dagwaarde is de waarde net voor het moment dat de schade ontstond.

Keuze: schade door brand of natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, overstroming of een aanrijding met een dier is verzekerd. Dit valt onder de Beperkt Cascoverzekering.

Keuze: inbraak

Schade door (een poging) tot inbraak is verzekerd. En diefstal uit het bagagevak van de motor ook. De schade die we vergoeden, hangt af van het type motor. En hoe goed deze beveiligd is.

Keuze: schade aan je motor

Alle schade aan je eigen motor is verzekerd. Ook als de schade je eigen schuld is. Dit valt onder de Allrisk dekking.

Keuze: pechhulp

De dekking Woonplaatsservice biedt hulp bij pech in je woonplaats met jouw motor. Hierbij gelden voorwaarden, zoals het bouwjaar van de motor.

Sportmotoren

Als jouw motor meer dan 75 kW (100 pk) motorvermogen heeft, dien je minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van het motorrijbewijs en schadevrij te hebben gereden.

Wat is niet verzekerd?

  • Bij schade door opzet of bij rijden zonder geldig rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens racen, verhuur of vervoer tegen betaling.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Let op: Wij kunnen voor je motor een speciaal beveiligingssysteem eisen. Informeer vooraf bij je verzekeringsadviseur.

Eigen risico

Het standaard eigen risico bedraagt € 150,-. Onder bepaalde voorwaarden geldt een hoger eigen risico. Bijvoorbeeld voor jonge bestuurders of diefstalgevoelige motoren.

Extra informatie

Het is mogelijk om een hoger eigen risico te kiezen tegen premiekorting. Het eigen risico bij diefstal in één van de 4 grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en in de provincie Limburg bedraagt € 450,- maar wordt verlaagd naar € 150,- als de motor is voorzien van minimaal een klasse 1 VbV/SCM goedgekeurd anti-diefstalsysteem.

Waar ben ik gedekt?

Deze verzekering dekt schade in Nederland en in Europa.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als je de verzekering aanvraagt, moet je onze vragen eerlijk beantwoorden. Je moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk. En geef veranderingen in jouw situatie zo snel mogelijk door.

Wanneer en hoe betaal ik?

Je kunt kiezen of je je premie maandelijks of eenmaal per jaar betaalt. Betalen kan via een automatische incasso. Of je maakt zelf het bedrag over.

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat je geen schade claimt, kun je premiekorting krijgen (tot een maximum). Als je schade claimt, kan de korting (deels) vervallen. Of je betaalt een toeslag.

Extra informatie

Je kunt de no-claimkorting van jouw (elders) lopende autoverzekering ook toepassen als extra korting op de nieuwe motorverzekering

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Betaal je de premie niet op tijd? Dan kunnen we de verzekering stoppen.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen via jouw verzekeringsadviseur of via onze website. Er geldt een opzegtermijn van 30 dagen.