Deze Verzekeringskaart geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Welk soort verzekering is dit?

Je bent verzekerd voor schade door of aan jouw oldtimer van 25 jaar of ouder. Het moet gaan om een auto die je niet dagelijks gebruikt. Dekking voor WA is een vast onderdeel van deze verzekering. Daarnaast kun je kiezen voor aanvullende dekkingen.

Extra informatie

Je kunt de verzekering afsluiten als je niet meer dan 7.500 kilometer per jaar rijdt met de oldtimer. De Oldtimerverzekering is alleen voor recreatief gebruik. Voor de dagelijkse kilometers heb je een tweede auto op naam.

Wat is verzekerd?

Hieronder staat welke schade door of aan je oldtimer verzekerd is.

Aansprakelijkheid (WA)

Je bent verzekerd voor schade die jouw oldtimer veroorzaakt aan anderen of aan hun voertuigen of spullen. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.

Hulpverlening na een ongeval

We vergoeden onder andere het slepen, vervoer naar huis bij een ongeluk of ziekte en noodreparaties.

Reparatie

Je kiest zelf wie de schade repareert. Er geldt geen maximumvergoeding voor onderdelen.

Keuze: diefstal of total loss

Bij diefstal of total loss krijg je de taxatiewaarde vergoed. Dit is de waarde van de oldtimer op het moment van taxeren. Diefstal valt onder de Beperkt casco dekking. Total loss onder de Allrisk dekking.

Extra informatie

Een taxatierapport mag maximaal 3 jaar oud zijn. Bij total loss kan je het wrak terugkrijgen.

Keuze: schade door brand of natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, overstroming of een aanrijding met een dier is verzekerd. Dit valt onder de Beperkt casco dekking.

Keuze: inbraak

Schade door (een poging) tot inbraak is verzekerd. Diefstal uit de oldtimer ook. Dit valt onder de Beperkt casco dekking.

Keuze: ruitschade

We vergoeden de reparatie of vervanging van een ruit bij een garage die bij ons is aangesloten. Kies je een eigen reparateur, dan geldt er een hoger eigen risico. Dit valt onder de Beperkt casco dekking.

Keuze: schade aan eigen oldtimer

Alle schade aan jouw oldtimer is verzekerd. Ook als de schade jouw eigen schuld is. Dit valt onder de Allrisk dekking.

Keuze: pechhulp

Je kunt kiezen of je pechhulp meeverzekert. Deze dekking biedt hulp bij pech onderweg met jouw oldtimer in Europa.

Speciaal kenmerk

Ben je FEHAC-lid? Dan krijg je 10% korting op de premie. De FEHAC is belangenbehartiger van eigenaren van historische voertuigen van 25 jaar en ouder.

Wat is niet verzekerd?

  • Schade door opzet of bij rijden zonder geldig rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling. Of als blijkt dat je de oldtimer voor dagelijks vervoer gebruikt.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

De oldtimer moet gestald te zijn. De oldtimer is niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Je moet in het bezit zijn van een andere auto voor dagelijks gebruik.

Eigen risico

Voor schade die valt onder de dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en hulpverlening geldt geen eigen risico. Bij schade aan jouw oldtimer geldt een eigen risico € 130,- per claim.

Extra informatie

In sommige situaties gelden afwijkende eigen risico's. In de voorwaarden vind je een overzicht van alle eigen risico's.

Waar ben ik gedekt?

Deze verzekering dekt schade in Nederland en in de rest van Europa. We vergoeden de schade als je minder dan 6 maanden aaneengesloten in het buitenland verblijft.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als je de verzekering aanvraagt, moet je onze vragen eerlijk beantwoorden. Je moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk. En geef veranderingen in jouw situatie zo snel mogelijk door.

Wanneer en hoe betaal ik?

Je kunt kiezen of je je premie maandelijks of eenmaal per jaar betaalt. Betalen kan via een automatische incasso. Of je maakt zelf het bedrag over.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Betaal je de premie niet op tijd? Dan kunnen we de verzekering stoppen.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen via jouw verzekeringsadviseur of via onze website. Er geldt een opzegtermijn van 30 dagen.