FBTO Autoverzekering WA-Casco Wat is wel en niet gedekt door deze autoverzekering allrisk?

icon_wat-is-een

Wat is een autoverzekering allrisk?

Deze verzekering vergoedt schade veroorzaakt door jouw auto. Schade aan je eigen auto wordt met de All-Risk verzekering in vrijwel alle gevallen vergoed.
icon_aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid (WA)

Je bent verzekerd voor schade die je met jouw auto veroorzaakt aan anderen of andermans auto of spullen. Deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht.
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

Het vervoer van de beschadigde auto en het vervoer van bestuurder en passagiers.
icon_total-loss-diefstal

Diefstal of total loss

Bij diefstal en total loss van de auto krijg je de aanschafwaarde in plaats van de dagwaarde als de schade binnen 3 jaar na aanschaf ontstaat. Deze regel geldt voor auto’s met een aanschafwaarde tot € 70.000.
icon_reparatie

Keuze: reparatie

Je kunt kiezen voor de module Eigen Keuze Herstelbedrijf. Je hebt dan zelf de keuze wie de reparatie uitvoert. Je kunt de module het hele jaar door aan- en uitzetten. Zet je de module Eigen keuze herstelbedrijf niet aan? Dan kiezen wij de garage waar de schade wordt gemaakt.

Extra informatie

Laat je je auto bij één van onze garages repareren? Dan heb je extra voordelen zoals gratis vervangend vervoer
icon_schade-natuur

Schade door brand en natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, overstroming of aanrijding met een dier is verzekerd.
icon_schade-ruit

Ruitschade

Ruitschade vergoeden wij alleen als de reparatie of vervanging is uitgevoerd door een door ons geselecteerd herstelbedrijf.
icon_diefstal-inbraak

Inbraak

Schade door (een poging tot) inbraak is verzekerd.

Extra informatie

Spullen die in uw auto liggen zijn niet verzekerd.
icon_autoschade

Schade aan eigen auto

Alle schade aan je eigen auto is verzekerd. Ook als het jouw eigen schuld is.
icon_reispech

Keuze: pechhulp

Je kiest zelf of je pechhulp meeverzekert. Naast Pechhulp Binnenland is het ook mogelijk om Pechhulp Buitenland mee te verzekeren..
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Onder andere bij schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs. En bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling.

Extra informatie

In sommige gevallen zijn wij wettelijk wel verplicht om de schade van de tegenpartij te vergoeden. Deze schade verhalen wij dan later op u.
icon_let-op

Let op

Je kiest zelf een aanvullende module: Ongevallen Inzittenden Verzekering, Schadeverzekering Bestuurder, ‘No-claim’ Beschermer, Pechhulp Binnenland, Pechhulp Buitenland, Eigen Keuze Herstelbedrijf en Verkeersrechtsbijstand.
icon_speciaal

Extra keuze: 'No-Claim' Beschermer

Met de 'No-Claim' Beschermer behoud je de no-claimkorting als je 1 schade per jaar meldt. Wij betalen dan de schade. De no-claimkorting en de premie veranderen niet. Het aantal schadevrije jaren verandert wel.
icon_eigen-risico

Keuze: eigen risico

Je kiest zelf hoeveel eigen risico je betaalt. Je kunt je eigen risico het hele jaar door elke maand aanpassen. Kies uit deze bedragen € 0, € 150, € 300, € 500 of € 1000.

Extra informatie

Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je premie.
icon_premiekorting

Beloning bij geen schade

Voor elk jaar dat je geen schade claimt, krijg je premiekorting (tot een maximum). Als je schade claimt, dan kan de korting (deels) vervallen. Of je betaalt een toeslag.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Je kunt de verzekering dagelijks opzeggen.