FBTO Rechtsbijstandverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze rechtsbijstandverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met deze verzekering krijg je juridische hulp van Stichting Achmea Rechtsbijstand bij een verzekerd conflict. Ook krijg je een vergoeding voor bijkomende kosten, zoals proceskosten en kosten van onafhankelijke deskundigen.

Extra informatie

Let op: dit geldt alleen als er een redelijke kans op succes is.
icon_waar-verzekerd-nl

Waar verzekerd?

Je bent verzekerd bij conflicten in Nederland. Soms ben je ook verzekerd in de Europese Unie of zelfs in alle landen van de wereld.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

De rechtsbijstandverzekering van FBTO stel je zelf samen. Je kiest zelf welke modules je nodig hebt. Je kunt kiezen uit 4 modules: Consument & Wonen, Inkomen, Verkeer en Medisch.
icon_autoschade

Keuze: verkeer

Je krijgt juridische hulp bij het verhalen van schade die je in het verkeer hebt opgelopen. Bijvoorbeeld schade aan je auto door iemand anders.
icon_letsel

Keuze: letsel

Je krijgt juridische hulp bij het verhalen van letselschade op een ander. Bijvoorbeeld na een aanrijding, arbeidsongeval, of door een medische fout.
icon_wonen

Keuze: wonen

Je krijgt juridische hulp bij een conflict over huur, (ver)koop of (ver)bouw van je woning. Of conflicten met buren of de overheid over je woning.

Extra informatie

Een conflict over je tweede woning is ook verzekerd.
icon_werk

Keuze: werk en inkomen

Je krijgt juridische hulp bij een conflict met je werkgever of uitkeringsinstantie. Bijvoorbeeld bij een geschil over jouw salaris of pensioen.
icon_kopen

Keuze: aankopen

Je krijgt juridische hulp als je een conflict hebt over spullen die je koopt. Of bij conflicten over bijvoorbeeld een vakantieboeking of met dienstverleners (energie en telecom).
icon_familie

Keuze: familie en relaties

Je krijgt juridische hulp bij een conflict over een erfenis.

Extra informatie

Je krijgt alleen juridische hulp als de overledene is gestorven nadat je rechtsbijstandverzekering is ingegaan.
icon_vermogen

Fiscaal en vermogen

Juridische hulp bij een beroepsprocedure tegen de Belastingdienst. Of bij een conflict over vermogensbeheer.
icon_wanneer-niet

Wanneer geen juridische hulp?

Als je het conflict te laat meldt. Ook echtscheiding, opzet en bestaande conflicten zijn uitgesloten. Net als zakelijke conflicten.
icon_rechtshulp

Vrije keuze rechtshulpverlener

Als jouw conflict voor de rechter komt, mag je zelf een rechtshulpverlener kiezen. Daarbij gelden wel speciale voorwaarden.

Extra informatie

Kies je zelf voor een advocaat of juridisch deskundige in een procedure waarbij deze advocaat of juridisch deskundige niet wettelijk verplicht is. Dan zijn alle extra kosten verzekerd tot €8.000,- per gebeurtenis. Let op: Stichting Achmea Rechtsbijstand geeft namens jou opdracht aan deze persoon.
icon_let-op

Let op

Meld een conflict direct bij ons voordat je andere actie(s) onderneemt. We proberen het conflict dan zo snel mogelijk op te lossen.
icon_speciaal

Extra: speciaal kenmerk

Je hebt geen eigen risico.
icon_wachttijd

Wachttijd

Voor twee van onze vier modules heb je wachttijd (Consument & Wonen en Inkomen). Nadat je de verzekering hebt afgesloten, is er een periode waarin je nog geen gebruik mag maken van de verzekering. Als de wachttijd is afgelopen krijg je rechtsbijstand bij nieuwe conflicten.

Extra informatie

Conflicten die ontstaan tijdens deze wachttijd zijn niet verzekerd.
icon_maximum

Maximum kosten en drempel

Er zit een maximum aan de extra kosten die Stichting Achmea Rechtsbijstand maakt voor jouw juridische hulp. Extra kosten zijn verzekerd tot maximaal € 30.000 per gebeurtenis.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Je kunt de verzekering dagelijks opzeggen.