Deze Verzekeringskaart geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Welk soort verzekering is dit?

Deze verzekering vergoedt schade en regelt hulp als u op reis bent. De tijdelijke reisverzekering geldt voor de duur van 1 reis. Met het Basispakket zijn reisbagage en persoonlijke hulpverlening verzekerd.

Extra informatie

U kiest zelf welke modules u extra verzekert: Aanvullende ziektekosten, Ongevallen, Winter- en onderwatersport, Annuleringsverzekering, Voertuigenhulp, Zakenreis, Wereld. Gaat u vaker per jaar op vakantie? Kijk dan of de Doorlopende reisverzekering voordelen biedt.

Wat is verzekerd?

U bent verzekerd voor hulp en onverwachte kosten op reis en uw bagage. U krijgt hulp van onze alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden wij vervoer naar huis, hulp aan uw gezin en repatriëring.

Extra informatie

Belkosten met onze alarmcentrale zijn onbeperkt verzekerd: Eurocross Assistance +31 (0)71 36 41 333

Keuze: medisch

U kunt ervoor kiezen om de reisverzekering uit te breiden met de module Aanvullende Ziektekosten. Gaat u in het buitenland op vakantie? En moet u met spoed naar een dokter of het ziekenhuis? Dan krijgt u de kosten terug die uw zorgverzekering niet vergoedt.

Extra informatie

De basisverzekering van de zorgverzekering vergoedt alleen wat dezelfde behandeling in Nederland kost. Check uw zorgverzekering of u al aanvullend voor medische kosten in het buitenland bent verzekerd. Deze module kan dan misschien niet nodig zijn.

Bagage

Verzekerd onder het Basispakket is reisbagage tot maximaal € 7.500,- per polis (€ 2.500,- per verzekerde) per reis. Er geldt een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis.

Een overzicht vind u hier.

Extra informatie

Voor bepaalde eigendommen gelden maximale vergoedingen. Check hiervoor de tabel in de polisvoorwaarden. Geld en bankpassen zijn niet verzekerd.

Keuze: bijzondere sporten

Als u de aanvullende module Winter- en onderwatersport afsluit, dan bent u verzekerd tijdens wintersport en bijzondere sporten, zoals alpineskiën, snowboarden en diepzee duiken. Voor langlaufen, schaatsen en snorkelen is deze module niet nodig.

Extra informatie

Skilessen, skihuur en skipassen zijn verzekerd bij uitval door ziekte of een ongeluk. Off piste skiën is alleen verzekerd onder begeleiding van een gecertificeerde skileraar of gids. Bij een ongeluk zijn medische kosten niet met deze module verzekerd; daarvoor moet ook de module Aanvullende Ziektekosten worden afgesloten.

Keuze: pech op reis

U kunt ervoor kiezen om de reisverzekering uit te breiden met de module Voertuigenhulp. Met deze module ben je verzekerd bij autopech op vakantie. Ook is vervangend vervoer verzekerd als de auto niet binnen 2 werkdagen kan worden gemaakt.

Keuze: ongevallen

U kunt ervoor kiezen om de reisverzekering uit te breiden met de module Ongevallen. U bent verzekerd als je op reis bent en blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval. Bij overlijden is maximaal € 12.000,- en bij blijvende invaliditeit is maximaal € 70.000,- verzekerd.

Extra informatie

Een ongeval is verzekerd als dit ontstaat tijdens een onverwachte gebeurtenis die direct fysiek geweld op het lichaam veroorzaakt. Hierdoor raakt u blijvend invalide of u overlijdt door het ongeval. Met blijvende invaliditeit bedoelen we dat u een lichaamsdeel niet meer heeft. Of voor een deel of helemaal niet meer kunt gebruiken.

Keuze: kortlopende annuleringsverzekering

Met de module Annuleringsverzekering, bent u en uw medereizigers verzekerd als je een reis annuleert, eerder naar huis moet of vertraging hebt op de heenreis. U bent ook verzekerd als u of uw medereizigers tijdens de reis onverwacht in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.

Extra informatie

Meteen na het boeken van een reis moet u de module Annuleringsverzekering binnen 14 dagen afsluiten.

Speciaal kenmerk

Schade aan een vakantieverblijf (incl. verloren sleutels) is standaard verzekerd tot € 500,- per reis.

Extra informatie

Bij reizen naar sommige landen (bijvoorbeeld Cuba, Rusland) heeft u een verklaring nodig waarmee u kunt bewijzen dat u uw ziektekosten heeft verzekerd. Heeft u de module Aanvullende ziektekosten afgesloten? Dan geven wij u zo’n verklaring.

Wat is niet verzekerd?

  • Wij keren niet uit bij fraude. Of als schade ontstaat tijdens zakenreizen of vrijwilligerswerk, tenzij u de module Zakenreis heeft afgesloten. Medische reizen zijn niet verzekerd. Als u hulp nodig hebt of kosten hebt door een gebeurtenis die u met opzet heeft veroorzaakt, dan bent u niet verzekerd.

Extra informatie

Gevaarlijke sporten; vechtsport, ijshockey, bobsleeën, rodelen, heliskiën, speedskiën, parachutespringen, parasailen, wildwatervaren of raften zijn niet verzekerd.

Reisadvies van de overheid

Heeft uw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dit zijn landen/gebieden met een code oranje of rood. Dan is uw reis niet verzekerd.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Bel bij schade altijd meteen de Alarmcentrale. Doet u dit niet, dan krijgt u misschien niet alle kosten vergoed.

Eigen risico

€ 100,- per gebeurtenis voor Bagage.

Extra informatie

Bij de keuze Winter- en onderwatersport ook € 100,- eigen risico bij de gehuurde duik- of wintersportuitrusting. 

Diefstalgevoelige bagage

Ga zorgvuldig met uw spullen om. Zo voorkomt u schade. In een auto moet bagage helemaal uit het zicht en in een afgesloten ruimte (kofferbak afgedekt met een hoedenplank of rolhoes) worden opgeborgen. Diefstalgevoelige bagage, zoals een telefoon, iPad of sieraden houdt u dichtbij u of bergt u op in een afgesloten ruimte.

Extra informatie

In een boot, bus, trein of vliegtuig is diefstalgevoelige bagage alleen als handbagage meeverzekerd.

Waar ben ik gedekt?

U kiest voor een verzekering in Europa of in de hele wereld. U bent verzekerd vanaf het moment dat u uit uw woning vertrekt totdat u weer thuis bent. In Nederland bent u alleen verzekerd bij een betaalde overnachting.

Extra informatie

Europa: inclusief de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira, Cyprus, Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië en Turkije. Of in de hele wereld. Grensoverschrijdend woon-werk verkeer is niet verzekerd.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u de verzekering aanvraagt, moet u onze vragen eerlijk beantwoorden. Bel bij schade altijd zo snel mogelijk de Alarmcentrale. En u moet zoveel mogelijk doen om de schade te voorkomen en te beperken (let goed op uw spullen). Geef veranderingen in uw situatie zo snel mogelijk aan ons door.

Wanneer en hoe betaal ik?

U betaalt premie per persoon en per vakantiedag. Betalen kan via een automatische incasso. Of u maakt zelf het bedrag over.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De verzekering stopt op de einddatum van de reis die op uw polis staat.

Hoe zeg ik mijn contract op?

De verzekering stopt op de einddatum die op uw polis staat.