FBTO Woonhuisverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze opstalverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een opstalverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan je woonhuis. Het gaat om schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een botsing.
icon_wat-is-verzekerd

Wat is verzekerd?

Je woonhuis en de bijgebouwen zijn verzekerd bij schade.
icon_glas

Keuze: glas

Schade aan glas is niet standaard verzekerd. Je kunt dit apart bijverzekeren. Wij zorgen voor een nieuwe ruit of vergoeden de glasschade.
icon_tuin

Tuin

Schade aan je tuin is meeverzekerd. Alleen schade door brand, bliksem, luchtvaartuig. Of als iemand de tuin inrijdt.
icon_verbouw

Verbouwing, leegstand

Schade tijdens verbouwing of leegstand is standaard verzekerd. Als je woning langer leegstaat of onbewoond is dan 90 dagen dan betalen we niet voor schade door inbraak. Als je aan het verbouwen bent, betalen we niet voor waterschade.
icon_wanneer-niet

Wat is niet verzekerd?

Schade aan glas. Wij keren niet uit bij een aardbeving, overstroming, slijtage of constructiefouten.
icon_vandalisme

Vandalisme

Schade door vandalisme aan je woning is verzekerd. Behalve als iemand met jouw toestemming is binnengekomen in de woning.
icon_let-op

Let op

Waterschade is niet altijd verzekerd. Schade door neerslag via openstaande ramen of deuren, door lekkage via kitnaden of door vocht dat door de muren komt is niet verzekerd. Schade door overstroming of grondwater is ook niet verzekerd.

Extra informatie

Schade door overstroming is alleen verzekerd als dat het gevolg is van hevige lokale neerslag.
icon_verzekerd-bedrag

Verzekerd bedrag

Je woonhuis is verzekerd tot € 450.000. Dat is de herbouwwaarde van je woonhuis. Is de herbouwwaarde hoger? Dan kun je een hoger bedrag verzekeren.
icon_contra-expert

Contra-expertise na schade

Ben je het niet eens met de schadevaststelling door onze expert? Dan kun je ook zelf een expert inschakelen. Dit noemen wij een contraexpert. Hij regelt dan namens jou de schade met ons. Wie deze kosten moet betalen is afhankelijk van de situatie.
icon_eigen-risico

Eigen risico

Heb je schade? Dan betaal je de eerste € 100 zelf. Dat is je eigen risico. Dit eigen risico kun je tegen extra premie afkopen. Heb je stormschade? Dan geldt er een extra eigen risico van € 200. Dit komt boven op het eventuele standaard eigen risico.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in je situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Je kunt de verzekering dagelijks opzeggen.