FBTO Overlijdensrisicoverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze overlijdensrisicoverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Deze verzekering keert bij overlijden een bedrag uit. Dit bedrag keren wij uit aan de nabestaanden die u hebt aangewezen. Of het kan gebruikt worden voor de (gedeeltelijke) aflossing van uw hypotheek. U verzekert het leven van uzelf of het leven van iemand anders.
icon_verzekerd-bedrag

Verzekerd bedrag

U kiest zelf het verzekerd bedrag op basis van het doel van de verzekering. En of dit bedrag daalt of gelijkblijft tijdens de looptijd. We keren het bedrag in één keer uit. Voor het samenstellen van uw verzekering kunt u terecht op www.fbto.nl
icon_wanneer-keren-wij-uit

Wanneer keren wij uit?

Wij keren uit als de verzekerde overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. Onze verzekering kent een voorlopige dekking. Want soms is het nodig dat er al dekking is voordat de verzekering start. Wij keren dan uit als de verzekerde door een ongeval overlijdt voordat de verzekering start.
icon_arbeidsongeschikt

Geen premie bij arbeidsongeschiktheid

Soms kunt u dit meeverzekeren. U betaalt dan extra premie. Als u arbeidsongeschikt wordt, betaalt u geen of minder premie. Bij FBTO kunt u dit niet meeverzekeren.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet of minder uit?

Bij fraude. Als u niet eerlijk bent over uw gezondheid. En bij zelfdoding binnen 2 jaar na het afsluiten van de verzekering. Een totaaloverzicht vindt u in onze voorwaarden. Bij 'Wanneer keren we niet uit?' en 'Wanneer keren we minder uit?'.
icon_let-op

Let op

Voorkom dat uw nabestaanden belasting moeten betalen over de uitkering. Vraag hierover advies.
icon_speciaal

Extra: wat is uniek aan onze verzekering?

Bij FBTO is de premie elke maand anders. De premie is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde en de hoogte van het uitkeringsbedrag in die maand. Voordat u de verzekering afsluit, krijgt u een overzicht van alle premies.
icon_medisch

Gezondheid

De verzekerde moet op internet een gezondheidsverklaring invullen. Wij vragen soms om meer informatie. Dit hangt af van de antwoorden op de gezondheidsverklaring. Verzekert u een groot bedrag? Dan kan het zijn dat de verzekerde naar een medische keuring moet.
icon_looptijd

Looptijd

U bepaalt zelf wanneer de verzekering start en stopt. De verzekering stopt in ieder geval als de verzekerde overlijdt. Uw nabestaanden krijgen dan een bedrag. Is de verzekerde op de einddatum in leven? Dan stopt de verzekering zonder uitkering
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

U mag de verzekering elke dag stoppen. Is de verzekering verpand aan een bank of hypotheekverstrekker? Dan moet de bank of hypotheekverstrekker het goed vinden dat u stopt. Ook bij sommige wijzigingen. Verpanden komt vaak voor bij een hypotheek. Geef aan ons door als u de verzekering wilt wijzigen.