Caravanverzekering Excellent Plus Wat is wel en niet gedekt door deze caravanverzekering?

icon_wat-is-een

Wat is een caravanverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan uw (sta)caravan of vouwwagen. Of schade die uw losgekoppelde (sta)caravan of vouwwagen veroorzaakt
icon_hulp-auto

Hulpverlening na een ongeval

We vergoeden onder andere slepen, vervangend verblijf, vervoer naar huis bij een ongeluk of ziekte en noodreparaties.
icon_diefstal-caravan

Diefstal of total loss

Bij een nieuwe caravan krijgt u de nieuwwaarde als de schade binnen 5 jaar ontstaat. Bij een tweedehands caravan de aanschafwaarde of dagwaarde. Diefstal is verzekerd als de caravan op slot staat (koppelslot/wielklem). Bij de Excellent Plusdekking zijn materiaal- en constructiefouten ook verzekerd.

Extra informatie

De nieuwwaarde is de waarde van een nieuwe, vergelijkbare caravan. De aanschafwaarde is wat je voor de tweedehands caravan betaalde. De dagwaarde is de waarde op het moment dat de schade ontstond.
icon_schade-natuur

Schade door brand of natuur

Schade door bijvoorbeeld brand, bliksem, een overstroming of een aanrijding met een dier is verzekerd.
icon_hagel

Schade door hagel en storm

Schade door storm is verzekerd. Schade door hagel kan aanvullend worden verzekerd.
icon_inboedel-vervoer

Inboedel

Spullen in de caravan zijn standaard verzekerd tot maximaal € 2.500,-. Dit verzekerde bedrag is naar keuze en tegen een premieopslag uit te breiden tot € 5.000,- of € 7.500,-.

Extra informatie

Of we de schade vergoeden, hangt af van hoe de spullen zijn opgeborgen (in een gesloten kast of uit het zicht). En of de caravan op slot was.
icon_uitrusting

Uitrusting

Schade aan bijvoorbeeld een luifel, voortent, fietsendrager, ‘mover’, bijzettent of schotelantenne is standaard verzekerd tot maximaal € 1.000,-. Dit verzekerde bedrag is naar keuze en tegen een premieopslag uit te breiden tot € 1.500,-, € 2.000,- of € 2.500,-.
icon_reispech

Pechhulp

Niet verzekerd
icon_reparatie

Reparatie

U kiest zelf wie de schade repareert. U krijgt een lagere vergoeding als u besluit om de schade niet te laten repareren.
icon_wanneer-niet

Wanneer keren wij niet uit?

Is de (sta)caravan aan de auto gekoppeld? Dan gelden dezelfde uitsluitingen als bij een autoverzekering. We vergoeden bijvoorbeeld geen schade door opzet of bij rijden zonder rijbewijs. Of door misbruik van alcohol of drugs.
icon_caravanstalling

Stallen

De caravan is verzekerd in een overdekte en bewaakte stalling.
icon_eigen-risico

Eigen risico

€ 75,- per gebeurtenis. Er geldt geen eigen risico als het alleen ruitschade betreft of bij schade ontstaan door storm, brand of diefstal.
icon_let-op

Let op

De Excellent Plusdekking kan alleen voor nieuwe caravans tot 1 jaar oud voor de eerste eigenaar worden verzekerd. Deze dekking geldt dan voor maximaal 5 jaar.
icon_afsluiten

Afsluiten, wijzigen en stoppen

De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan de verzekeraar. Na het eerste jaar kunt u de verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van een maand.